Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Kulturna zbivanja ponovno se sele na internet. Tamara Obrovac nam svira s mističnih lokacija iz Istre

Jazz diva Tamara Obrovac u subotu 31. listopada započinje seriju online livestream koncerata.
29. listopada 2020. u 10:09 0 komentara 128 prikaza

Kako brojke oboljelih od korone rastu, u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama proporcionalno pada broj kulturnih zbivanja uživo. Ona se ponovno sele na online platforme, a novonastaloj situaciji prva se prilagodila jazz diva Tamara Obrovac sa serijom livestream koncerata.

glazbene recenzije Autor, pjevač, gitarist, talent – Prince je bio pravi kralj popa

Prvi koncert u nizu nazvanom ‘Tamara Obrovac Transhistria deconstructed’ već je ove subote 31. listopada, putem Facebook stranice i YouTube kanala Tamara Obrovac Music od 16 sati, a gost joj je Fausto Beccalossi na harmonici.

“Kako u ovim čudnim vremenima ne bi potpuno zamrla koncertna aktivnost, potrudili smo se da iskustvo gledanja online koncerata dovedemo na novu razinu, kako vizualno – odabirom lokacija na kojima će se održavati koncerti, tako i u glazbenom smislu, novim konceptom – dekonstrukcijom Transhistria ensemblea na četiri dueta Tamare Obrovac sa svakim članom benda”, poručuju iz Transhistrie te dodaju da će forma dueta ujedno donijeti i nov način izvedbe Tamarinih skladbi, kao i nove stilove improvizacije. Koncerti će trajati po 45 minutna, a lokacije na kojima će se oni održavati bit će tajna do samog početka emitiranja, ali pomno su birane, rijetke i vezane za Istru.

Bruce Springsteen Novim albumom The Boss nas upozorava da se ne izgubimo u distanciranju

Na stranici koronavirus.hr cijeli je popis kulturnih zbivanja koja se mogu pratiti online, a osim koncerata Tamare Obrovac predlažemo da popratite i prvu online inačicu bijenalne Izložbe hrvatskog dizajna, manifestacije koja već 21 godinu dokumentira najbolje recentne dizajnerske projekte u Hrvatskoj. Predstavljena su 294 dizajnerska ostvarenja iz protekle dvije godine. I u Mjesecu smo hrvatske knjige 2020., koji je posvećen ekološkim temama, pa je u sklopu njega Grafička zbirka Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu priredila virtualnu izložbu Životinjsko carstvo u Grafičkoj zbirci NSK koja se može popratiti na njihovim stranicama. Pod motom pak ZatvoreniAliAktivni djeluje i Muzej Mimara, koji je priredio izložbu “Muzej Mimara: 30 godina djelovanja – 30 godina s vama”, virtualno dostupnu na stranici muzeja. Preporučujemo! 

Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.