Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljen "Rat za enciklopediju" Velimira Viskovića

Krimić u kojem nitko nikoga nije ubio

Predstavljanje Rata za enciklopediju
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
14.10.2015.
u 11:44

Naklada Vuković&Runjić u MUO je predstavila knjigu "Rat za enciklopediju"

        Pred brojnom publikom u kojoj su najzastupljeniji bili zaposlenici Leksikografskog zavoda Miroslava Krleže, u atriju Muzeja za umjetnosti i obrt naklada Vuković&Runjić predstavila je knjigu Velimira Viskovića “Rat za enciklopediju”. I dok je Igor Mandić knjigu o četverosveščanoj Hrvatskoj književnoj enciklopediji nazvao knjigom o radnom sporu, ali ne i krimićem jer u njoj “nitko nikoga nije ubio”, Anja Šovagović Despot nazvala ju je precizno napisanom monodramom. Branislav Glumac ustao je u obranu prvovjenčanog kuma Tomislava Ladana koji je u vrijeme nastajanja enciklopedije bio glavni ravnatelj LZMK-a, o kojem je i Visković iznio niz pohvalnih ocjena, rekavši da je u ovoj knjizi on sporedan lik.

– Od Ladana puno je važniji Miljenko Jergović – rekao je Visković najavivši novu knjigu o slučaju enciklopedija koju će posvetiti pokojnom zamjeniku na uredničkom poslu Zoranu Kravaru. I dok je Mani Gotovac govorila da je Nepoznat Netko gušio strast ljudi koji su radili na enciklopediji, Milana Vuković Runjić objasnila je da je to Vlaho Bogišić, ravnatelj LZMK-a koji je nakladniku zaprijetio tužbom ako objavi ovu “klevetničku” knjigu. 

Ključne riječi

Komentara 1

BA
bakulušić
08:16 16.10.2015.

Na slici nedostaje Pofuk! Gdje je Pofuk?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije