Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ciganin, ali najljepši'

Jubilarnu desetu tportalovu nagradu za roman godine osvojio je Kristian Novak

kristian novak
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/4
07.07.2017.
u 22:13

Iako je žiri Novaku nagradu dodijelio jednoglasno, valja reći da je Novak imao jaku konkurenciju

Jubilarnu desetu tportalovu nagradu za roman godine osvojio je Kristian Novak romanom "Ciganin, ali najljepši" koji mu je objavio Oceanmore. Novak je jedini autor koji je ovu nagradu vrijednu 50.000 kuna osvojio drugi put. Prvi put to je bilo 2014. kada je slavio romanom "Črna mati zemla" kojim je na velika vrata uveo literaturu inspiriranu Međimurjem u najkvalitetnije hrvatske književne vode. Nimalo slučajno, taj je roman dramatizirao Tomislav Zajec i nalazi se na repertoaru Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Dore Ruždjak Podolski. Slična sudbina očekuje i Novakov iznimno kompleksni roman "Ciganin, ali najljepši" koji će se slijedeće godine naći na repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Iako je žiri Novaku nagradu dodijelio jednoglasno, valja reći da je Novak imao jaku konkurenciju u romanima Daše Drndić (EEG), Slađane Bukovac (Stajska bolest), Olje Savičević Ivančević (Pjevač u noći) i Damira Karakaša (Sjećanje šume) koji su ušli u finale.

Predsjednik uprave Hrvatske Telekoma Davor Tomašković je na svečanosti u Velvetu rekao da nema razloga da se tradicija dodjeljivanja ove nagrade ne nastavi, dok je glavna urednika tportala Danijela Jozić rekla da je riječ o portalu koji mjesečno ima 1.200.000 čitatelja. Na dodjeli je bio i lanjski laureat Slobodan Šnajder.  

Komentara 2

Avatar ratomir30
ratomir30
08:00 08.07.2017.

Bilo je boljih knjiga u konkurenciji ali Novak je bio razvikaniji

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
16:50 08.07.2017.

perverznjak i bolesnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije