Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MMSU

Izložba Niotkuda otvara 4. bijenale kvadrilaterale u Rijeci

niotkuda
arhiva\"
10.11.2011.
u 16:14

Naziv izložbe poziva se na američku frazu – out of left field – koja potječe iz bejzbola, a znači iznenada, iz neočekivanog izvora ili smjera

Izložba "Niotkuda/Out of Left Field" otvara se u petak u riječkome Muzeju za modernu i suvremenu umjetnosti u 18 sati u sklopu Bijenala Kvadrilaterale. Naziv izložbe poziva se na američku frazu – out of left field – koja potječe iz bejzbola, a znači iznenada, iz neočekivanog izvora ili smjera. Na isti način, kustoski koncept za ovaj bijenale nastoji ukazati na taj element iznenađenja, ali i aludirati na političke i ideološke sfere. Pozvani umjetnici usmjereni su na oponašanje strategije nesvrstanosti, pri čemu se uspostavlja mogućnost koegzistencije i međusobnog dijaloga. Umjetnici predstavljaju radove u svim medijima putem dijaloga s umjetnošću performansa. Kreću od propitivanja identiteta i tijela te slijede praksu dosljednog preispitivanja samoga sebe, roda i društvenog okruženja.

 Predstavljeni umjetnici: Milijana Babić, Davide Balliano, Paolo Canevari, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Anna Fabricius, Albert Heta, Vlatka Horvat, Sanja Iveković, Joan Jonas, Maria Jose Arjona, Marta Jovanović, Božena Končić Badurina, Vladimir Nikolić, Nika Oblak & Primož Novak, Jenny Perlin, Ana Prvački, Sandra Sterle, Nebojša Šeric – Shoba, Jelena Tomašević.

Izložba traje do 23. prosinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije