Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Izložba Hrvoja Mitrova "Tajni život stvari" u galeriji Marisall

Izložba Hrvoja Mitrova "Tajni život stvari" otvara se u ponedjeljak 10. svibnja u 19 sati u zagrebačkoj galeriji Marisall.
10. svibnja 2010. u 19:02 0 komentara 17 prikaza
hrvoje mitrov
Foto: arhiva

Izložba Hrvoja Mitrova "Tajni život stvari" otvara se u ponedjeljak 10. svibnja u 19 sati u zagrebačkoj galeriji Marisall. Novi slikarski ciklus Hrvoja Mitrova homogena je cjelina kojom umjetnik pročišćava i osvježava osobnu viziju započetu ranijim radovima te na intrigantan i višeznačan način značajnije iskoračuje izvan područja bespredmetne umjetnosti.

Nastavlja propitivanje plohe slike gradeći je već prepoznatljivim otiscima šablona; valjak kao matrica uzoraka ponovno zauzima svoje mjesto među slikarskim sredstvima, no ovoga su puta njegovim rotiranjem vegetabilni motivi multiplicirani čitavim poljem slike. Unutar plošnog rastera pozicionira predmet iz svakodnevne upotrebe. Izdvojeni predmeti ostaju forma za sebe, ali i nositelji izvjesnih simboličkih značenja.

Postavljajući predmete u subjektnu ulogu, pridan im je i humani značaj, a interpoliranjem stripovskog oblačića ponad njih ponuđena i prilika za izražavanjem svojih misli. No prazninom svoje pojavnosti, oblačići više sugeriraju nego što izjavljuju. Ostaje nepoznato vode li monolog, zamišljeni dijalog ili pak upozoravajućom nedorečenošću razigravaju ornamentalno tkanje slike.

 Sklonost sabiranju i interpretiranju različitih impulsa i gradivnih elemenata temelj je umjetničke strategije Hrvoja Mitrova izražen i u recentnim slikarskim ostvarenjima. Radovi se mogu pogledati do 24. svibnja 2010. godine. Veselimo se vašem dolasku!

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.