Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Hrvatska \'Oda radosti\' osvojila nagradu na festivalu u Varšavi

Djelatnica HTZ-a Slavija Jačan Obratov koja je preuzela nagradu, istaknula je važnost audivizualne produkcije
19. svibnja 2012. u 17:15 1 komentara 16 prikaza
VARŠAVA,FILM FESTIVAL (1)
Foto: Valentin Nikolić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Na 7.svjetskom festivalu turističkog filma u Varšavi okončanom u petak, hrvatski uradak „Oda radosti” osvojio je prvi nagradu u kategoriji glazbenih promidžbenih spotova. Od 180 filmova u užu konkureciju ušla su 53 filma u šest kategorija. Djelatnica HTZ-a Slavija Jačan Obratov koja je preuzela nagradu, istaknula je važnost audivizualne produkcije, posebice u godini kada se Hrvatska promovira kao nova turistička zvjezda EU-a.

U okviru festivala u Varšavi održan je i okrugli stol o filmskim lokalizacijama koje su postale turistička atrakcija. Hrvatska je predstavila mjesta snimanja filma Winnetou, a povod je bio 100. obljetnica rođenja spisatelja Karla Maya kao i 50. godišnjica prvih snimaka filma Winnetou u Hrvatskoj. U šestočlanom žriju festivala turističkog filma u Varšavi bila je i direktorica Zagrebačkog izdanja festivala Spomenka Saraga.

- Zagreb se od ove godine pojavljuje na festivalskoj karti svijeta između ostalih s New Yorkom, Los Angelesom, Bečom i Varšavom - rekla je direktorica festivala u Zagrebu Spomenka Saraga. Zagrebački festival je na programu od 4. do 6. srpnja u Mimari, a prijave na festival su stigle već iz 130 zemalja, otkrila je Spomenka Saraga. Festival će biti otvoren za publiku. Jedan dan festivala biti će posvećen okruglom stolu „Nove tehnologije u snimanju“, a inozemni gosti posjetit će Medvedgrad i druge važne turističke atrakcije Zagreba. Hrvatska je jedna od članica Svjetske organizacije festivala turističkog filma.

Film nagrađen u Zagrebu glavnom nagradom ući će u izbor za „najbolji turistički film na svijetu”. Hrvatski promidžbeni film „Jedinstveni Dubrovnik” osvojio je prvu svjetsku nagradu 2007. godine.

 

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
  • autoritet:

    Znači, Hrvatska više nije neka zasebna država nego tek još jedna od predosadnih EU zvjezdica? Spot ko spot nije loš no poruka je glupa.