Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva nagrada

Hrvatska \'Oda radosti\' osvojila nagradu na festivalu u Varšavi

VARŠAVA,FILM FESTIVAL (1)
Foto: Valentin Nikolić/PIXSELL
1/3
19.05.2012.
u 17:15

Djelatnica HTZ-a Slavija Jačan Obratov koja je preuzela nagradu, istaknula je važnost audivizualne produkcije

Na 7.svjetskom festivalu turističkog filma u Varšavi okončanom u petak, hrvatski uradak „Oda radosti” osvojio je prvi nagradu u kategoriji glazbenih promidžbenih spotova. Od 180 filmova u užu konkureciju ušla su 53 filma u šest kategorija. Djelatnica HTZ-a Slavija Jačan Obratov koja je preuzela nagradu, istaknula je važnost audivizualne produkcije, posebice u godini kada se Hrvatska promovira kao nova turistička zvjezda EU-a.

U okviru festivala u Varšavi održan je i okrugli stol o filmskim lokalizacijama koje su postale turistička atrakcija. Hrvatska je predstavila mjesta snimanja filma Winnetou, a povod je bio 100. obljetnica rođenja spisatelja Karla Maya kao i 50. godišnjica prvih snimaka filma Winnetou u Hrvatskoj. U šestočlanom žriju festivala turističkog filma u Varšavi bila je i direktorica Zagrebačkog izdanja festivala Spomenka Saraga.

- Zagreb se od ove godine pojavljuje na festivalskoj karti svijeta između ostalih s New Yorkom, Los Angelesom, Bečom i Varšavom - rekla je direktorica festivala u Zagrebu Spomenka Saraga. Zagrebački festival je na programu od 4. do 6. srpnja u Mimari, a prijave na festival su stigle već iz 130 zemalja, otkrila je Spomenka Saraga. Festival će biti otvoren za publiku. Jedan dan festivala biti će posvećen okruglom stolu „Nove tehnologije u snimanju“, a inozemni gosti posjetit će Medvedgrad i druge važne turističke atrakcije Zagreba. Hrvatska je jedna od članica Svjetske organizacije festivala turističkog filma.

Film nagrađen u Zagrebu glavnom nagradom ući će u izbor za „najbolji turistički film na svijetu”. Hrvatski promidžbeni film „Jedinstveni Dubrovnik” osvojio je prvu svjetsku nagradu 2007. godine.

 

Komentara 1

AU
autoritet
13:53 21.05.2012.

Znači, Hrvatska više nije neka zasebna država nego tek još jedna od predosadnih EU zvjezdica? Spot ko spot nije loš no poruka je glupa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije