Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Gubec Teatar dobitnik velike europske multimedijalne nagrade

– Želim zahvaliti svim suradnicima, posebno Ervinu Šiliću iz tvrtke Novena, profesoru Goci Vaskovu koji je svojim animacijama oživio detalje spomenika kao i producentu Goranu Pavičiću – rekla je Goranka Horjan, autorica projekta
13. svibnja 2015. u 18:58 0 komentara 19 prikaza
Gubec Teatar
Foto: Gubec Teatar

Nakon što je ušao u 12 finalista za prestižnu godišnju nagradu Heritage in Motion koja se dodjeljuje projektima novih tehnologija u području baštine Gubec Teatar osvojio je nagradu u kategoriji ''Film i video''.

Nagradu su u talijanskoj Bresciji preuzele autorica projekta, muzejska savjetnica Goranka Horjan i ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec.

– Zaista smo presretni zbog ove nagrade koja je i zaslužena. Ističem da je naš projekt bio jedini te vrste i potvrđuje da smo izradili multimedijalno rješenje vrhunske kvalitete. Ideja animacije monumentalne spomeničke plastike u naraciji koja uključuje animaciju, svjetlosne i zvukovne efekte, povijesne izvore i književno blago pokazala se dobitnom kombinacijom – zadovoljno je izjavila Goranka Horjan

Ovaj projekt Muzeja seljačkih buna iz Gornje Stubice rađen je za obljetnicu Velike seljačke bune 2013. godine, a u njegovoj realizaciji sudjelovao je čitav tim istaknutih multimedijalnih stručnjaka. – Želim zahvaliti svim suradnicima, posebno Ervinu Šiliću iz tvrtke Novena, profesoru Goci Vaskovu koji je svojim animacijama oživio detalje spomenika, kao i producentu Goranu Pavičiću – nastavlja Horjan ističući kako Hrvatska zaista ima odlične stručnjake u ovom području i očekuje se njihov snažniji angažman u vremenu koje dolazi.

Samo natjecanje Heritage in Motion održano je 7. i 8. svibnja 2015. u Muzeju Santa Gulia u Bresciji gdje su predstavljeni svi projekti finalista. – Gornjostubički muzej je na taj način dobio i prigodu promovirati svoj rad i baštinu regije što smo dobro iskoristiti – istaknula je ravnateljica Krklec. 

Ovo prestižno natjecanje provodi nekoliko baštinskih institucija pod vodstvom Europe Nostre, Europske muzejske akademije, a uz podršku Europeane. Osim muzejskih projekata u njemu sudjeluju i programi baštine koje prijavljuju gradovi i regije. Stoga je ostvareni uspjeh Muzeja seljačkih buna tim veći.

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.