Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Gubec Teatar dobitnik velike europske multimedijalne nagrade

– Želim zahvaliti svim suradnicima, posebno Ervinu Šiliću iz tvrtke Novena, profesoru Goci Vaskovu koji je svojim animacijama oživio detalje spomenika kao i producentu Goranu Pavičiću – rekla je Goranka Horjan, autorica projekta
13. svibnja 2015. u 18:58 0 komentara 28 prikaza
Gubec Teatar
Foto: Gubec Teatar

Nakon što je ušao u 12 finalista za prestižnu godišnju nagradu Heritage in Motion koja se dodjeljuje projektima novih tehnologija u području baštine Gubec Teatar osvojio je nagradu u kategoriji ''Film i video''.

Nagradu su u talijanskoj Bresciji preuzele autorica projekta, muzejska savjetnica Goranka Horjan i ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec.

– Zaista smo presretni zbog ove nagrade koja je i zaslužena. Ističem da je naš projekt bio jedini te vrste i potvrđuje da smo izradili multimedijalno rješenje vrhunske kvalitete. Ideja animacije monumentalne spomeničke plastike u naraciji koja uključuje animaciju, svjetlosne i zvukovne efekte, povijesne izvore i književno blago pokazala se dobitnom kombinacijom – zadovoljno je izjavila Goranka Horjan

Ovaj projekt Muzeja seljačkih buna iz Gornje Stubice rađen je za obljetnicu Velike seljačke bune 2013. godine, a u njegovoj realizaciji sudjelovao je čitav tim istaknutih multimedijalnih stručnjaka. – Želim zahvaliti svim suradnicima, posebno Ervinu Šiliću iz tvrtke Novena, profesoru Goci Vaskovu koji je svojim animacijama oživio detalje spomenika, kao i producentu Goranu Pavičiću – nastavlja Horjan ističući kako Hrvatska zaista ima odlične stručnjake u ovom području i očekuje se njihov snažniji angažman u vremenu koje dolazi.

Samo natjecanje Heritage in Motion održano je 7. i 8. svibnja 2015. u Muzeju Santa Gulia u Bresciji gdje su predstavljeni svi projekti finalista. – Gornjostubički muzej je na taj način dobio i prigodu promovirati svoj rad i baštinu regije što smo dobro iskoristiti – istaknula je ravnateljica Krklec. 

Ovo prestižno natjecanje provodi nekoliko baštinskih institucija pod vodstvom Europe Nostre, Europske muzejske akademije, a uz podršku Europeane. Osim muzejskih projekata u njemu sudjeluju i programi baštine koje prijavljuju gradovi i regije. Stoga je ostvareni uspjeh Muzeja seljačkih buna tim veći.

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.