Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Grafikama i pjesmama oživili duh Portugala

Bio je to dvojezični spoj koloriranih Šercarovih grafika posvećenih sedam portugalskih gradova koje je posjetio, dok je Tahir Mujičić pročitao pet vlastitih pjesama na temu Portugala iz poetskog putopisa Luna Lusitana
09. svibnja 2012. u 14:31 0 komentara 28 prikaza
Causa Portugesa
Foto: arhiva

Slikar Hrvoje Šercar te pisac i pjesnik Tahimir Mujičić izveli su zanimljiv pjesničko-likovni događaj “Causa Portugesa” u Galeriji Futura na temu Portugala. Bio je to dvojezični spoj koloriranih Šercarovih grafika posvećenih sedam portugalskih gradova koje je posjetio, dok je Tahir Mujičić pročitao pet vlastitih pjesama na temu Portugala iz poetskog putopisa Luna Lusitana, autori kojega su oba umjetnika. Nadahnuo ih je ambijent zapadne iberske obale jer su u gradovima i gradićima portugalske kulturne baštine naišli na prizore i situacije za koje su imali poseban afinitet. Mujičića je na gitari pratio glazbenik Igor Paro. Na otvorenju je bio i Pedro Sampaio iz ambasade.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.