Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završen 8. FAK

'Dnevnik Anne Frank' najbolji, 'Pidžami' nagrada publike

 8. Festival amaterskih kazališta
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
06.09.2015.
u 14:57

Annu Frank odlično je utjelovila 15-godišnja gimnazijalka Dunja Vlahek, koja je ulogu pripremala godinu dana i koja je na kraju primila nagradu za najbolju žensku ulogu

Predstava "Dnevnik Anne Frank" Gradskog kazališta iz Belog Manastira pobjednica je 8. međunarodnog Festivala amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu. Djelo redatelja Cvetina Aničića s umjetničke je strane pokazalo što znači rat, ukazavši pritom na poražavajuću činjenicu kako ljudi iz tragedije ništa ne nauče.

Annu Frank odlično je utjelovila 15-godišnja gimnazijalka Dunja Vlahek, koja je ulogu pripremala godinu dana i koja je na kraju primila nagradu za najbolju žensku ulogu. Najboljim glumcem festivala proglašen je Voja Raonić za ulogu Koste u predstavi "Urnebesna tragedija" kazališta "Raša Plaović" iz Uba (Srbija), dok je nagrada za najbolju predstavu po ocjeni publike dodijeljena "Pidžami za šestero" Gradskog kazališta iz Đurđevca. Priznanje za poseban doprinos razvoju kazališnog amaterizma dobio je Marko Pranjić, glumac kazališta "Mika Živković" iz Retkovaca.

Ovogodišnji je FAK ponudio sedam kvalitetnih predstava koje je u prosjeku pratilo oko 500 gledatelja.

>> Hrvatski 'Maratonci' posljednji će krug trčati u Kerempuhu

Komentara 1

Avatar bokolo
bokolo
22:55 07.09.2015.

A sta mo nemo koju Anu u nasim vjekovnom patnjama ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije