Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova izložba

Crteži Mladena Veže izloženi u Likumovoj galeriji

veza
28.02.2011.
u 22:30

Koliko je vrstan i spretan u crtežu bio slikar Mladen Veža moći će se vidjeti na izložbi čije je otvorenje u srijedu 2. ožujka

Zagrebačka galerija Ulrich novim se izložbama i dalje prisjeća svojih osnivača koji su se udružili i započeli rad umjetničke zadruge Likum prije 61 godinu. Okrugla obljetnica obilježena je 2010. godine nizom izložbi, a tragovi prisjećanja onih koji su bili prvi, nastavlja se i dalje tijekom ove godine. 

Koliko je spretan u crtežu bio slikar Mladen Veža moći će se vidjeti na izložbi čije je otvorenje zakazano za srijedu, 2. ožujka u 18 sati u izložbenom prostoru Ulrich u Ilici  40.  Slikar Mladen Veža bio je jedan od najplodnijih autora u hrvatskom slikarstvu. Jedna od njegovih omiljenih tema bio je rodni Brist, mediteranski gradić gdje je rođen 7. veljače 1916. godine.  Iznimno talentirani dječak 1927. godine, kad je on imao tek jedanaest godina, izrezao je iz maslinove žile svoju prvu skulpturu. U Državnu obrtnu školu u Zagrebu upisao se 1928. godine, a maturirao je 1932. godine. Godinu dana kasnije upisao se na nekadašnju zagrebačku Umjetničku akademiju (sada Akademiju likovnih umjetnosti) gdje je studirao slikarstvo u klasi profesora Vladimira Becića, Veža je umro u Zagrebu prošle godine. Ova će izložba biti ujedno i sjećanje na svestranoga umjetnika.

Izložba crteža Mladena Veže moći će se razgledati do 18. ožujka 2011., a razgledavanje je moguće radnim danom od 9.00 do 20.00 sati.

Komentara 1

GA
gary1
07:51 01.03.2011.

kakav je to crtež pa to je na nivou moje kćeri koja ima 6 god.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije