Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJŠOJ TEATAR

Balet Orašar u prijenosu uživo na platnima kina

Orašar
arhiva
14.12.2011.
u 13:20

Ovaj balet u izvedbi ujedinjuje više od 120 plesača svih baletnih generacija; učenike baletne škole, zbor, soliste, baletne umjetnike u mirovini

Balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskog prenosi se uživo na platnima kina Movieplex i Cineplexx u nedjelju 18. prosinca od 16 sati.

Radnja ove klasične baletne bajke smještena je u doba Božića pa je tradicionalno na repertoaru za božićnih blagdana. Postavši jedan od najomiljenijih baleta svih vremena, uvijek iznova privlači publiku diljem svijeta. Ovaj balet u izvedbi ujedinjuje više od 120 plesača svih baletnih generacija; učenike baletne škole, zbor, soliste, baletne umjetnike u mirovini i u toj generacijskoj šarolikosti, veselju i šaljivosti nedvojbeno se krije šarm ove baletne bajke koja se prigodno u adventsko vrijeme izvodi u raznim inačicama u kazalištima diljem svijeta.

Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji.

Boljšoj teatar u sezoni 2011. / 2012. priprema još tri baleta koje će domaća publika također moći vidjeti u prijenosu uživo:

Balet Gusar (Adolphe Adam / Leo Delibes) prikazuje se u nedjelju 11. ožujka od 16 sati. Bistri potok (Dimitrij Šostaković) prikazuje se u nedjelju 29. travnja od 17 sati, a balet Raymonda (Aleksandr Glazunov) prikazuje se u nedjelju 24. lipnja od 17 sati.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije