Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve više ostavljenih

U dva tjedna volonteri pulske udruge Snoopy zbrinuli 27 štenadi

Napuštena štenad
Foto: Udruga za zaštitu životinja Snoopy
1/4
12.07.2014.
u 23:12

Ne okrećite glavu, prijavite one koji napuštaju životinje, pozivaju volonteri

Sezona je napuštanja štenadi, potvrđuju to volonteri pulske udruge za zaštitu životinja Snoopy, prijatelji za cijeli život. U nepuna dva tjedna na području Pule i okolice ostavljeno je 27 bespomoćnih malih bića.

- Pronađeni su u Šijanskoj šumi, Marčani, Dugoj uvali, na aerodromu, u Peroju, u u Valdebeku, u Šišanu. Na području Pazina pronađeno ih je šest pa je brigu o njihovom zbrinjavanju preuzeo tamošnji azil. Tri šteneta s područja Žminja trenutno su kod čovjeka koji ih je i pronašao, a nastojimo mu pomoći i pronaći im smještaj - kažu volonteri i dodaju kako su to samo a štenad o kojima su dobili dojavu ili koji su završili u šinteraju iz kojeg su po hitnom postupku izvađeni.

Ne okrećite glavu

Ova strašna i sramotna brojka dovoljno govori o veličini problema.

Foto: Udruga za zaštitu životinja Snoopy

- Ne samo da se svakodnevno napuštaju odrasli psi, o čemu svjedoči uvijek pun pulski šinteraj, već i bebe ovisne o tuđoj brzi, koje bi prepuštene same sebi zasigurno uginule. Pozivamo vas da prijavljujete slučajeve zlostavljanja i napuštanja životinja veterinarskoj inspekciji, nemojte ignorirati takvo nehumano ponašanje. Ako ne znate kako, mi ćemo vam dati sve informacije. Vlasnicima pasa napominjemo još jednom, najvažnija je sterilizacija, njome se izbjegavaju neželjena legla i ovakve situacije. Kako udruga nije u mogućnosti primati štenad u svoje privremeno sklonište, napuštenim životinjama uspjeli smo pomoći samo zahvaljujući podršci dobrih i nesebičnih ljudi koji su ponudili privremeni ili stalni smještaj - ističu članovu Snoopyja.

Na izmaku snaga

Snosili smo sve troškove njihova liječenja (cijepljenje, čišćenje od parazita, hrane, troškovi prijevoza), a kako udruga već skrbi o tridesetak odraslih pasa, to je bio veliki trošak za nas

Zalihe hrane su im na izmaku i hitno trebaju pomoć. Dodatne informacije možete dobiti ako nazovete Dijanu na 092/314-1053, Adrianu na 099/878-4437, Ninu na 098/939-418 ili Tihana na 091/891-0883.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije