Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mijenjaju svijet

Baby i Baboo poručuju: Ne napuštajte mačiće, sami ne mogu preživjeti

Baby i Baboo
Foto: Privatni album
1/6
09.07.2014.
u 18:25

Osječke udruge Devet života i Novi film snimile priču s gradskih ulica

Ostavljeni mačići na gradskim ulicama svakodnevica su s kojom se susreću volonteri osječke udruge Devet života, koja pomaže napuštenim mačkama i psima.

Uz skrb o napuštenim uličnim životinjama, kastriraju ih te liječe ozlijeđene i bolesne. Njihova misija je i edukacija javnosti o problemima napuštenih životinja i važnosti kastracije.

Video istine

Uz pomoć udruge Novi film, koji su im ustupili i vrijeme i sredstva za realizaciju prvog promo videa, ispričali su priču o tužnom mačjem životu i onome protiv čega se pokušavaju boriti.

Foto: Robert Demo

- Ovo je osječka priča, naša priča. Svakodnevica s kojom se jedno malo napušteno mače susreće, od trenutka kad ga nemilosrdno odvoje od topline njegove mame i jedine sigurnosti koju poznaje te ga odbace kao da je smeće. Prepušteni velikim, hladnim i opasnim ulicama, životu za koji još nikako nisu spremni. Ovakve, ali nažalost i mnogo gore scene događaju se na ulicama grada Osijeka, ali i na ulicama cijele Hrvatske - kažu volonteri.

Za razliku

U snimljenom videu u glavnim su ulogama Baby i Baboo, dvije od pet gluhih mačića koji su ostavljenih na području osječkog kampusa u rano proljeće, a o kojima skrbi udruga. Volonteri zahvaljuju svima koji su im u tome pomogli. Kažu, zajedno činimo razliku. Da bi nastavili istim putem, pomozite im i dalje, pozivom na 060/890899 ili uplatom na tom na humanitarni račun. O svemu što rade možete pročitati i na njihovoj Facebook stranici.

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/dvomjesecni-macici-pedro-i-pablo-ostavljeni-da-se-sami-snadu-945430

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije