Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žetelice

Županjski proizvođač kombajna, najinovativniji hrvatski izvoznik

Goran Ferbežar/PIXSELL
09.06.2014.
u 11:31

Nagrada Zlatni ključ dodjeljuje se izvozniku koji najviše ulaže u razvoj i istraživanje novih proizvoda

Udruga hrvatskih izvoznika dodijelila je županjskoj tvornici kombajna, Same Deutz Fahr Žetelice nagradu kao najinovativnijem hrvatskom izvozniku koji gotovo cjelokupnu godišnju proizvodnju, a riječ je o skoro 400 kombajna, izvozi u europske i azijske države.

Nagrada Zlatni ključ dodjeljuje se izvozniku koji najviše ulaže u razvoj i istraživanje novih proizvoda, a županjski proizvođač kombajna koji posluje u sastavu svjetski poznatog talijanskog koncerna SDF, ima vlastiti odjel za istraživanje i razvoj koji dizajnira i konstruira nove proizvode i testira protutipove.

Tehnički direktor Damir Kobaš kaže kako je za grupaciju SDF nagrada vrlo značajna i priznanje za dosadašnji rad jer ulaganja su glavni preduvjet ekonomski održivom razvoju proizvodnje i postizanju konkurentnosti na tržištu. Rezultat rada odjela za istraživanje i razvoj je kombajn C9000 što je proljetos predstavljen i do ljeta će izraditi 70 komada iako je prvotni plan bio 45 kombajna. - To potvrđuje da se navedena inovacija pokazala kao pravi pogodak i značajan korak u razvoju i osuvremenjavanju naše proizvodnje. Prema svojim karakteristikama, C9000 je kombinacija izuzetne produktivnosti i univerzalnosti jer je prilagođen radu na velikim površinama, elegantnog dizajna i vrhunske funkcionalnosti - kaže Kobaš dodajući kako je županjska tvornica kombajna lani ostvarila promet od 320 milijuna kuna.

>> Zbog Krima, Županjci proizvode manje kombajna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije