Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodarska kompanija

Tankerska plovidba dokapitalizirala tvrtku kćer Tankerska Next Generation

Tanker
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
13.10.2014.
u 11:28

- Dokapitalizacija je izvršena uplatom uloga u novcu i izdavanjem 2.620.000 redovnih dionica nominalne vrijednosti 50 kuna. Tankerska plovidba d.d. je trenutno 100-postotni vlasnik tvrtke Tankerska Next Generation- navode u priopćenju.

Brodarska kompanija Tankerska plovidba dokapitalizirala je svoju tvrtku kćer Tankerska Next Generation d.d., priopćila je Tankerska plovidba d.d.

- Glavna skupština tvrtke donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala u iznosu od 131.000.000,00 kn te on sad iznosi 200.000.000,00 kn. Dokapitalizacija je izvršena uplatom uloga u novcu i izdavanjem 2.620.000 redovnih dionica nominalne vrijednosti 50 kuna. Tankerska plovidba d.d. je trenutno 100-postotni vlasnik tvrtke Tankerska Next Generation.

Tvrtka Tankerska Next Generation d.d. registrirana je krajem kolovoza ove godine, pri Trgovačkom sudu u Zadru. Tvrtka je osnovana kao zasebno društvo unutar grupe  Tankerske plovidbe, u kojem će biti isključivo brodovi za prijevoz naftnih derivata, dok će u Tankerskoj plovidbi ostati 5 brodova za prijevoz sirove nafte i 7 brodova  za prijevoz rasutih tereta. U floti Tankerske Next Generation plovit će postojeći  produkt tankeri iz flote Tankerske plovidbe - Velebit i Vinjerac, kao i produkt tanker  Dalmacija, koji se trenutno gradi u Koreji i koji će biti isporučen sljedeće godine- navode u priopćenju. 

>> Brodari zabrinuti: Od 2015. morat će koristiti čišće gorivo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije