Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
područje medicine

Projekt tvrtke Genos među 5 najinovativnijih u Europi

Genos (1)
Jurica Galoic/PIXSELL
09.10.2013.
u 15:14

Projekt hrvatske tvrtke Genos izabran je među pet najuspješnijih u konkurenciji za prestižnu međunarodnu nagradu 'European Universal Biotech Innovation Prize'

Projekt hrvatske tvrtke Genos izabran je među pet najuspješnijih u konkurenciji za prestižnu međunarodnu nagradu \'European Universal Biotech Innovation Prize\', priopćili su iz te tvrtke. Priznanje su dobili na danima inovacije u Parizu, a Genos je bila jedina tvrtka u finalu među velikim i renomiranim javnim znanstveno-istraživačkim institucijama.

\'\'Predsjednik uprave Genosa prof. dr. sc. Gordan Lauc u Parizu je predstavio projekt Genosa koji je ušao u najužu konkurenciju za nagradu, a tvrtka je prezentirala i nove DNA setove za uzimanje uzorka, te nove inovativne DNA testove koji su izazvali velik interes znanstvene i poslovne javnosti. Genos je i prošle godine bio među finalistima za nagradu, a ove godine je otišao i korak dalje te je ušao u najuži izbor od pet finalista za ovo priznanje. «Innovation Days» koncipirani su radi promocije start-up projekata na području biotehnologije, a samo pokretanje nagrade motivirano je prepoznavanjem inovativnih projekata te razvojem novih proizvoda ili usluga u medicini. Genos je postigao izniman uspjeh u konkurenciji najuglednijih europskih sveučilišta i kompanija projektom primjene analize glikana za stratifikaciju pacijenata s ciljem razvoja personalizirane medicine. Glikani su potencijalni biomarkeri za čitav niz bolesti, te je njihovom analizom moguće utvrditi da li će neka terapija za pojedinog bolesnika biti učinkovita ili ne. Stručnjaci iz Genosa danas su jedna od vodećih grupa za analizu glikana na svijetu\'\', navode u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije