Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠ TAJMING

Karlovačkoj pivovari certifikat za upravljanje okolišem dan nakon novog incidenta

22.04.2009.
u 16:08

KARLOVAC – Valja pričekati sljedeći tjedan kada će biti gotovi rezultati analize vode iz potoka Grabica. Uzorke smo u utorak, nakon što nas je susjed obavijestio da je voda pobijelila, poslali u Zavod za javno zdravstvo. Želimo biti sigurni, iako po preliminarnim analizama voda nije opasna i pH je neutralna.

Ne postoji veza između tehnoloških i otpadnih voda i možemo sumnjati da se kišnica pomiješala s blatom – rekla je danas Monique Peters, predsjednica uprave Karlovačke pivovare, prigodom uručivanja certifikata ISO 14001 za upravljanje okolišem, koji je ta tvrtka dobila od međunarodne certifikacijske kuće SGS.

U Zavodu za javno zdravstvo, međutim, nisu nam htjeli dati nikakve informacije o analizi vode. Tajnica nas, bez objašnjenja, nije željela spojiti s ravnateljem i, štoviše, poručila da se za rezultate možemo raspitati u Karlovačkoj pivovari.

Inače, Pivovara je dobila certifikat koji tvrtke i organizacije uvode dobrovoljno i tako potvrđuju orijentaciju na održivost poslovanja i namjeru da ga poboljšaju prema zahtjevima očuvanja okoliša.

Pivovara ima certifikate ISO 9001 i ISO 22000, znači da su ispunjeni standardi za upravljanje kvalitetom i sigurnošću grane. Novi ISO 14001 dokaz je da su ispunjeni norma za planiranje, uspostavu, primjenu i nadzor sustava upravljanja okolišem, te edukacija i svijest zaposlenika.

Želite prijaviti greške?