Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM

Karlovačka županija u trendu za cikloturiste

06.03.2009.
u 18:16

KARLOVAC – Predstavnici turističkih zajednica iz Karlovačke županije predstavili su nas na dva turistička sajma. Riječ o u sajmu turizma u Münchenu, te specijaliziranom sajmu Biciklizam i hodanje u Amsterdamu.

– Nijemci su nam skloni i blizu smo im, pa je cilj uhvatiti što više tranzitnih gostiju, jer se nalazimo na zanimljivom cestovnom raskrižju. Posjetitelje sajma najviše je zanimalo što se može vidjeti u 2-3 dana, a kontakte smo uspostavili s agencijama i radimo na realizaciji studijskog putovanja za njihove predstavnike po Karlovačkoj županiji – kaže voditelj Turističkog ureda Duge Rese Tomislav Boljar.

Dojmove iz Amsterdama iznijela je direktorica ureda u Ogulinu Ankica Puškarić:

– Ne mogu tvrditi da se osjeti kriza u planiranju putovanja. Ljudi su oprezniji, a naša županija u trendu je otkrivanja kao cikloturističko doredište. Svake godine veći je interes za kontinentalni turizam, u čemu imamo prednost, jer naša je klima podnošljiva u svibnju, lipnju i rujnu, kada cikloturisti putuju. Oni se dijele u dvije kategorije, jedni putuju autokamperima i voze bicikle, a drugi putuju na biciklima. Jedini nedostatak u našoj ponudi je što nema dovoljno parkirališta za autokampere. (Ž. Š. Š.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?