Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Status na Facebooku

Brkić o 'herojima i jadnicima': Dopustite mi da kažem riječ-dvije o Damiru Krstičeviću...

Milijan Brkić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
24.08.2016.
u 20:34

"Svi mi koji smo stajali na braniku Domovine, znamo i osjećamo na poseban način da je Damir zauvijek zadužio Hrvatsku", napisao je Brkić.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić oglasio na svojem Facebooku profilu u statusu naslovljenom "o herojima i jadnicima", o navodima Nacionala o generalu Damiru Krstičeviću. 

Podsjetimo, Krstičević se našao na meti generala s desnice koji su tjedniku dali na uvid dio arhivske građe sigurnosnih službi. Prema tvrdnjama osoba koje su dostavile tu dokumentaciju, ona pokazuje da je Krstičević, čini se, lažirao dio vlastite biografije te prešutio jednu epizodu koja seže u ljeto i početak jeseni 1991. Prema toj dokumentaciji, Damir Krstičević je od srpnja 1991. do rujna iste godine bio u JNA te je, navodno, "zastupao tvrdu jugoslavensku liniju".  

Status Milijana Brkića prenosimo u cijelosti: 

"Dopustite mi da kažem riječ-dvije o svom prijatelju, kolegi i suborcu, Damiru Krstičeviću. Tijekom Domovinskoga rata Damir Krstičević bio je zapovjednik 115. brigade i 4. gardijske brigade, sudjelovao je u operacijama Maslenica, Zima '94., Ljeto '95., Oluja, itd. Čovjek je to impresivne ratne biografije i velikih ljudskih kvaliteta. Svi mi koji smo stajali na braniku Domovine, znamo i osjećamo na poseban način da je Damir zauvijek zadužio Hrvatsku.

Stoga se u ovim "izričajno prljavim" vremenima pitam – tko je taj koji se usudi blatiti takvog čovjeka? Kakav to bešćutni "polusvijet" širi ovako zločeste laži? Neka ih bude sram! Njihovi su motivi bijedni, a tehnike jalove! Jadni su oni koji pokušavaju diskreditirati časne i moralne vrijednosti Domovinskog rata i sudionike veličanstvenog povijesnog stvaranja jedine nam Hrvatske.

Mi nikada nećemo izdati, uvijek ćemo je znati čuvati i ponosno naglas govoriti – ovo je naša zemlja i ovo su ljudi koji su ju ponosno branili! Hvala Vam svima veliki naši HEROJI, hvala Ti DAMIRE!", napisao je Brkić na Facebooku.

>>Iako konkurenti u 2. izbornoj jedinici, Brkić i Bandić igraju u istoj ekipi humanih zvijezda

Komentara 49

DU
Deleted user
21:35 24.08.2016.

Zašto bi se hrvatski branitelji uopće ikome opravdavali,a pogotovo ne nekim kvazi novinarčićima i onima koji su za vrijeme rata virili iz mišje rupe ili pametnjakovićima koji se nisu tad još ni rodili.Oni koji su za vrijeme rata virili iz mišje rupe su najglasniji protiv hrvatskih branitelja.Poginuli,ranjeni,i svi ostali hrvatski branitelji koji su časno služili domovini za vrijeme srbo-četničke agresije na RH su heroji za sva vremena.Njihovu hrabrost i požrtvovnost za domovinu ne mogu umanjiti ni Documente,ni Teršeličke,Milanovići,Marasi,Pusići,Vučići.............................

BE
berogrga
21:57 24.08.2016.

Generala Krstičević je simbol junaštva i česitosti hrvatskog časnika. Posebno me obradovala reakcija Bože Zadre predsjednika Udruge veterana 4. gardijske brigade. Nažalost, u ovo predizborno vrijeme Milanović širi preko svojih medija izopačenu propagandu i svim silamo pokušava prikupiti poene pa svakakve egzibicije izvodi prodaje se za nešto što nije.

AL
alphazulu99
23:28 24.08.2016.

Zanimljivo je kad dezerteri koji su pobjegli iz RH, vade podatke o tome kad je tko pristupio u RH. Je li to bilo u 9. ili 7. mjesecu 1991. A oni su tada bili u savezu komunista i pljuvali po mladoj hrvatskoj drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije