Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božo Petrov

'HDZ-u i SDP-u smo ponudili jedinstvenu vladu. Nakon pregovora slijedi definiranje mandatara'

Petrov
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/36
11.11.2015.
u 16:32

Kazao je kako će nakon prvog i drugog kruga pregovora uslijediti definiranje mandatara

Nakon današnjih sastanaka s pregovaračkim timovima SDP-a i HDZ-a čelnici Mosta održali su konferenciju za medije na kojoj su otkrili detalje pregovora.

 – Most je danas otvorio razgovore i s HDZ-om i sa SDP-om. Razlog tome je što smatramo da Hrvatskoj treba jedinstvo. Mi smo na jednostavan način uspjeli među sobom prevladati svjetonazorske podjele. To smo znali staviti sa strane. Na takav način smo istupili i prema HDZ-u i SDP-u. Od jednih i drugih očekujemo da to razumiju i da se u Hrvatskoj napravi jedinstvena vlada HDZ-a, SDP-a i Mosta. To je jedini uvjet uz koji je moguće provesti paket reformi. Sve drugo bi bila prijevara birača s naše strane. Reforme zahtijevaju ustavne promjene, bit će nam potrebna dvotrećinska većina i to je potrebno da ne bismo iznevjerili birače.  Smatramo da mi možemo biti moderator takvog jedinstva i da oni nakon 25 godina mogu sjesti za stol, zaustaviti animozitete i Hrvatskoj posvetiti barem sljedeće dvije godine. To je naš stav i nećemo odustati od toga. U sljedećem razdoblju provest ćemo proces usuglašavanja reformi i to paralelno i sa HDZ-om i sa SDP-om – kazao je Božo Petrov.

Istaknuo je kako će nakon prvog i drugog kruga pregovora uslijediti definiranje mandatara. 

 – Ovo je početak razgovora, a od naših zahtjeva za reformama nećemo odustati. S naše strane će također doći prijedlog mandatara. O tome ćemo razgovarati naknadno – kazao je Petrov koji nije želio kazati kako su na to reagirali Milanović i Karamarko. 

>> UŽIVO Nakon sastanka sa SDP-om MOST započeo pregovore i s HDZ-om

>> Kako sastaviti 
Vladu po paroli: 
"Budimo realni – tražimo nemoguće"?

>> Ovo su 3 ključne pozicije HDZ-a za pregovore s Mostom

Komentara 301

PA
Pajdo
16:48 11.11.2015.

Znaci mozemo cekati nove izbore i to je dajbolje

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
16:54 11.11.2015.

Najveći kriminalci su HNS-ovci koji su tri dana prije kraja mandata, podijelili 420 miliona kn na deset firmi koje su osnovane prošle godine, a bez ijednog zaposlenog u sklopu poticaja ruralnog razvoja. U skoro vrijeme očekuje se obavijesno ispitivanje nekih ljudi iz vrha SDP-a i HNS-a...

ZD
zdepar
16:57 11.11.2015.

božo, vaša je glupost veličanstvena, spoje li se hdz i sdp u vladi narodnog spasa, što će im dizidenti iz mosta ??????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije