Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.11.2014. u 13:31

Komentatorica Višnja Starešina bez domoljubnih opservacija u ''Studiju 4'' kod Joze Barišića upozorila da se kod nas od početka guši medijsko praćenje suđenja Perkoviću i Mustaču

HRT-ov "Studio 4“ i dalje je nužna medijska dopuna vijestima i dnevnicima. Intervju voditelja Joze Barišića s uvijek zanimljivom komentatoricom Višnjom Starešinom donio nam je sinoć pojašnjenja kojima smo se nadali već poslije izvješća dopisnika Joze Ćurića iz Münchena, o nastavku suđenju za ubojstvo Stjepana Đurekovića u kojemu je ovaj put dominiralo saslušanje o tehničkim detaljima tog mračnog zločina. HRT-ov dopisnik prenio je nezadovoljstvo suda suradnjom hrvatske strane, naročito činjenicom da se odazvao samo jedan svjedok. 

Višnja Starešina nikad ne zamara gledatelje svojim domoljubnim opservacijama. Njeni su odgovori osnovani na poznavanju činjenica i na uvjerenjima što ih na temelju činjenica ona gradi. Sinoć je gđa Starešina gledatelje Četvrtog programa HRT-a podsjetila na to da je priprema i samo suđenje u Münchenu od početka u hrvatskim medijima bilo pod sustavnom paskom politike koja je dozirala i gušila izvještavanje. U onim njemačkim društvenima krugovima u kojima se očekivalo da će suđenje za ubojstva što ih je počinila komunistička tajna policija biti početak katarze u Hrvatskoj, sada je nastupilo razočaranje. Očekujem nove neugodnosti za hrvatsku vladu, ističe gđa Starešina jer Europa ima načina da promijeni dosadašnje stanje. 

A hrvatski TV pretplatnici koje ne zanima politika zaslužuju da HRT ne svede svoje medijsko posredovanje na razgovore s gostima, izjave odvjetnika i rutinska izvješća dopisnika, naročito ne u priči kao što je naručeno ubojstvo.

>> Do kada će političari komotno sjediti u studiju 'Otvorenog' i sličnih emisija

>> U Vukovaru počelo snimanje dokumentarca o Ivanu Anđeliću-Doktoru

Komentara 47

CE
cenzura
13:48 05.11.2014.

HTV i pojedini portali su se izravno stavili na stranu (mogućih) zločinaca Mustača i Perkovića jer u njihovim izvještajima redovito slušamo samo njihovog branitelja Nobila umjesto da se čuje tužitelj i oštećena obitelj.

AN
Android
13:45 05.11.2014.

Da je barem više takvih komentatora/ica.

VE
verakruz
13:59 05.11.2014.

Palac gore za gđu Starešinu. Najbolji novinar u Hrvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije