Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podjela

Trusić: Sačić je igrač Ante Đapića. Sačić: Sve su to budalaštine

Željko Sačić
Ivo Čagalj/Pixsell
01.03.2011.
u 13:07

Željko Sačić kaže da nije pristupio HSP-u, niti namjerava, ali simpatizira tu stranku koja je bila protiv progona branitelja.

Pokret “Stop progonu hrvatskih branitelja”, koji je još 15. siječnja organizirao prvi braniteljski prosvjed na Trgu bana Jelačića i koji je bio jedan od organizatora subotnjeg prosvjeda, objavio je da više ne želi sudjelovati u prosvjedima koji ne daju nikakve rezultate. Time je nagovijestio još jednu podjelu unutar braniteljske populacije, ovaj put unutar one koja je organizirala prosvjede i bila protiv one koja je podržavala Vladu.

Rezultat ravan nuli
– Namjera braniteljskog skupa u subotu bila je vratiti Antu Đapića u političku orbitu. Zato pozivam branitelje da ne nasjedaju na priče političkih čarobnjaka kao što su Fred Matić, savjetnik predsjednika Josipovića, i Josip Đakić. A u istu skupinu pripada i Željko Sačić. Rezultat je prosvjeda ravan nuli, a nama nije cilj samo se okupljati i pričati, nego djelovati kako bi se zahtjevi ispunili. Ne slažem se sa Sačićem, on nije dio našeg miljea. Neka se on politikom bavi koliko hoće, ali da pri tome ne iskorištava branitelje – izjavio je Zvonimir Trusić, kojemu se na braniteljskim prosvjedima ne sviđa ni šaroliko društvo koje se proteže od UJDI-ja do ustaša.

Simpatizira HSP
Nedugo nakon Trusićeva istupa, pojavila se vijest da je Željko Sačić potpisao pristupnicu za HSP. Međutim, on je tu vijest opovrgnuo.

– Nisam postao član HSP-a, nisam potpisao nikakvu pristupnicu, niti to planiram u dogledno vrijeme. Ja HSP samo simpatiziram jer je ta stranka uvijek u odlučnim trenucima za Hrvatsku bila protiv svega onoga što nas je dovelo u ovu situaciju – kaže Sačić.

Na Trusićeve optužbe kako je braniteljski prosvjed iskoristio za pokušaj ustoličenje Đapića kao vođe hrvatske desnice samo je rekao da su to budalaštine.

– To što mi se ovih dana podmeće dno je dna. Ne želim se ni s kim svaditi. Našim prosvjedima pokrenut je jedan nezaustavljiv proces koji će dovesti do trećeg puta, oko kojega će se okupiti svi mladi, pametni i obrazovani ljudi koji vole svoju domovinu – rekao je Sačić te najavio sljedeći braniteljski prosvjed u Sisku.

Inače, Trusićev pokret najavio je da će krenuti na Križni put, na kojemu će obići 144 stratišta koja je iza sebe ostavila srpska agresija. Na kraju će doći na zabranjeni Markov trg. Tijekom jučerašnjeg gostovanja na Radiju 101 jedan je slušatelj iznervirao Borkovića pitanjem o braniteljskim mirovinama.

– Ako netko želi mirovinu od 5, 6 tisuća kuna, stavit ćemo jedan panj na Trgu pa ćemo mu lijepo odsjeći ruku ili nogu – rekao je iznervirani Mladi Jastreb.

Ključne riječi

Komentara 122

Avatar baracuda
baracuda
08:45 28.01.2015.

Vi "tamburate" ponovno o strankama. I zašto sada prozivate HDZ? Od samog početka stvaranja države, tko je vodio glavnu riječ? Ne, nije Franjo Tuđman. Perković, Mustač, Mesić.... radili su po svojem. I sada kao da ne znate niti tko i što je bio Franjo Gregorić i zbog koje smo to politike opljačkani. U svim strankama bilo je suradnika UDBE. Perković je vodio akcije. I gle sada čuda! U izbornoj godini počinje hajka na HDZ!!! Sve te stranke, organizacije... potekle su iz KPH. A Josipović, Teršelićka, Pusići... odjednom kao da su zaboravljeni. Paradžik je isto kao i Bruno Bušić bio opasnost za Perkovića, Gregorića, Manolića, a ne za Franju Tuđmana. Za biografiju od Tuđmana se znalo. Tuđman se jedini od njih nije obogatio. I kada je bilo vrijeme da se "počisti", odjenom umiru i Šušak i Tuđman i Mate Boban. Koje li slučajnosti! Ne vjerujem u slučajnosti.

B2
bordon 2
18:04 01.03.2011.

SDP=HDZ! Vrijeme je za desnicu!

OB
-obrisani-
17:35 01.03.2011.

U Hrvatskoj nažalost hrvatske ljevice nema, sve je to jugoslavenska ljevica. Vrijeme dolazi za desnicu PRAVAŠI ujedinite se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije