Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA U UHPA-i

Traže smjenu svih čelnika Udruge putničkih agencija

željko trezner
Damir Špehar/PIXSELL
23.12.2014.
u 07:00

Vodstvo se nije dovoljno angažiralo oko gorućih pitanja, PDV-a i obveza zapošljavanja invalidnih osoba, kažu kritičari

Nezadovoljnike u Udruzi hrvatskih putničkih agencija nije umirila ni mogućnost da direktor Željko Trezner (na slici) odstupi. Takav rasplet ponudio je on sam, uz ogradu da prethodno na Skupštini Udruge želi dati izvještaj o radu i čuti što većina misli.

– To je manevar kojim se želi otupiti kritike. Ako 150 agencija, polovica članstva, nije zadovoljna, onda moraju odstupiti i predsjednik UHPA-e i Nadzorni i Upravni odbor, ne samo direktor – kaže uime Inicijativnog odbora za izvanrednu Skupštinu Ivan Pukšar.

Nezadovoljnici su se grupirali nakon izbacivanja iz članstva četiriju agencija, koje su prve iznijele zamjerke na račun vodstva svoje strukovne udruge.

– Želimo Udrugu u kojoj nijedna odluka i nijedan ugovor neće biti tajni, uključujući i one o plaćama čelnih ljudi. Želimo udrugu koja će se, umjesto licenciranjima i sl., baviti egzistencijalnim problemima svojih članica. Agencije jedine u turizmu plaćaju maksimalan PDV, od 1.siječnja će potpasti i pod odredbe novog Zakona o invalidima i morat će na svakih pet zaposlenika uposliti jednu invalidnu osobu. To su gorući problemi, a udruga koja bi trebala braniti interese članstva nije se iskazala angažmanom – veli Pukšar. Na sjednici Skupštine u veljači, na kojoj se očekuje razrješenje sukoba, bit će podastrt i izvještaj revizora o radu UHPA-e.

>> UHPA-ini nezadovoljnci imaju dovoljno glasova za održavanje Skupštine 

>> Direktor Željko Trezner dao ostavku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije