Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.08.2014. u 14:00

Kod nas se sport prati samo ako je nogomet ili ako imamo rođenog pobjednika kojemu kličemo dok ne kiksa

Pravo je olakšanje gledati sportska natjecanja na kojima ne sudjeluju naši sportaši, palo mi je na pamet dok sam sinoć pratila prijenos Miće Dušanovića s Europskog prvenstva u plivanju. Nema razloga za navijanje, ali niti očajavanje. Nije baš da plivanje ludo zanima Hrvate, kod nas se sport prati samo ako je nogomet ili ako imamo rođenog pobjednika kojemu možemo klicati dok ga se olako ne odreknemo.

Ali, može li publika biti drukčija ako sportski novinari komentiraju prijenose kao da svima, osim našim vrlim junacima, žele da slome nogu. Kao da druge nacije nemaju svojih, i boljih od naših najboljih sportaša. Kao da je dokaz domoljublja, a ne manjka sportske kulture, bajati o Mandžukiću kao da je Ronaldo, a reputaciju repke nabrijavati kao da je sve ispod bronce sramota. Vrhunac hrvatskog megalomanstva i jalnosti doživjeli smo u vrijeme Janičinih medalja, kad je Ana Paerson postala nacionalna Zlica od Opaka. Stjecao se dojam da je gubitnica koja isključivo zahvaljujući sili teži stiže do cilja, kako bi zločesto ugrožavala našu Janicu usput onemogućujući sve nas Hrvate da se popnemo na vrh svijeta!

Uostalom, Ivica i danas nosi teret pretjeranih nada frustrirane nacije, a nije jedini kojeg bi TV komentatori rado posvađali s kolegama. I neki dan, na mitingu u Zuerichu, Sandra Perković bila je toliko superiorna da – koje li štete - nije bilo prilike coprati da drugim curama ispadne disk, ali zato je mlada i krhka Ana Šimić inspirirala HTV-ove novinare da joj 'pomognu' željom da ispadne Justyna Kasprzycka. Kao da Poljakinja nije podjednako sportašica kao Hrvatica.

PLUS

Zvuči nadrealno, ali i ugodno kad se spominju veće plaće, pogotovo kad Mislav Bago izračuna koliku tko povišicu može očekivati prođu li Lalovčevi prijedlozi.

MINUS

Dok je u prilogu Dnevnika Nove TV o novim pravilima održavanja referenduma riječ dobio čak i Ilčić iz Grozda, u HTV-ovu se za mišljenje pitalo samo Peđu Grbina.

>> Milan Sijerković, televizijska legenda za kojom HRT može samo 'gdjegdje' zaplakati

>> Milan Bandić okapa vrtove, armira odvode, vodi grad... počnimo ga zvati Superman

>> Al Jazeera ISIL-ove koljače zove "skupina", kao da je to neki rock bend

Komentara 2

DU
Deleted user
14:54 20.08.2014.

Dobro je to, al' gospođa fakat ima problem saznavanja i točnog pisanja imena osoba koje navodi u svojim člancima. Jučer Riđan (Ridjan), danas Ana (Anja)...Google, google, gđo. Vlašić Smrekar, sve se tamo može saznati i provjeriti!

SA
sani1
16:43 20.08.2014.

A i Ilčićevog meketanja je bilo previše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije