Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO DISIDENTA

Pogledajte Reutersov prilog o suđenju Perkoviću i Mustaču

Josip Perković
Foto: screenshot Reuters/Pixsell
1/2
16.04.2015.
u 17:00

Državni tužitelj rekao je da je na oko osmero Hrvata bio izvršen pritisak te ih se spriječilo da svjedoče

Suđenje Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču za planiranje ubojstva disidenta Stjepana Đurekovića izaziva i zanimanje stranih medija. Tako je Reuters danas objavio reportažu o nastavku suđenja dvojici bivših obavještajnih šefova iz vremena komunističke Jugoslavije.

Glasnogovornica Visokog zemaljskog suda u Münchenu Andrea Titz jučer je rekla da se daleko došlo s iznošenjem dokaza, ali i da dio svjedoka nije došao u Njemačku svjedočiti.

- Neki kažu kako se osjećaju da su u opasnosti, neki uopće ne reagiraju - rekla je Titz.

Državni tužitelj Linhard Weiss također je rekao da je ured za kriminalistička istraživanja potvrdio da je na oko osmero Hrvata bio izvršen pritisak te ih se spriječilo da svjedoče.

Perkovićev odvjetnik Peter Wagner rekao je da nema svjedoka koji može potvrditi da su optuženi izravno povezani s ubojstvom Đurekovića.

>> Odjel ‘ex-Jugoslawien’ 
iz bavarske policije rješava još nekoliko ubojstava

>> 'U slučaj ubojstva Đurekovića žele uplesti i Račana'

Komentara 8

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
17:51 16.04.2015.

Jučer je sudnica bila puna stranih novinara , hrvatske novinare ovo sudjenje ne zanima. Kako to da hrvatske medije ne zanima sudjenje za mučke likvidacije Hrvata?

GU
gustirna
17:47 16.04.2015.

I to je sve.....hihihihi....koje jugonovinarstvo......

CI
cicibela
18:57 16.04.2015.

Reuters zanima, ali hrvatske medije ne zanima suđenje udbašima? Oni samo malčice i površno prenose što drugi kažu. Sramotno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije