Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA U IDS-U

Nakon 23 godine Boris Miletić naslijedio Ivana Jakovčića

Miletić i Jakovčić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
14.02.2014.
u 22:17

Boris Miletić je bio jedini kandidat za predsjednika IDS-a a od ukupno 273 delegata

Na večerašnjem izbornom saboru održanom u Poreču dosadašnji potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić izabran je za novog lidera te stranke. Tako je IDS nakon 23 godine vodstva Ivana Jakovčića dobio novog predsjednika.

Boris Miletić je bio jedini kandidat za predsjednika IDS-a a od ukupno 273 delegata, saboru su nazočila 243 od kojih je pulski gradonačelnik dobio 240 glasova.Miletić je tako na saboru istaknuo kako su promjene u stranci nužne a stranku treba i modernizirati. Stranka, kaže Miletić, treba imati svog zastupnika u Europskom parlamentu.

IDS će poduprijeti Ivu Josipovića za novi mandat predsjednika Hrvatske. Ivan Jakovčić je, pak, još jednom ustvrdio kako je upravo zahvaljujući IDS-u Istra danas politički pojam, a IDS je dao i poseban ton europeizaciji Hrvatske. Osvrnuo se i na obećanja pobjedničke koalicije data 2011. istaknuvši kako ona nisu do kraja ispunjena. Trebali bi ih, kaže Jakovčić, realizirati u iduće dvije godine koje su godine upozorenja.

>> Facebook stranica gradonačelnika Pule među prvih 100 političkih profila u svijetu!

Komentara 5

VM
Višeslav Mat
07:28 15.02.2014.

Gubernija Istra dobila novog,demokratski izabranog,vladara.Oni to zovu Predsjednikom IDS-a a radi se o "šefu svih šefova".Mafijaški ustroj ove stranke lako je dokaziv kroz enormno bogačenje njihovi funkcionara(treba li nabrajati).Sve to s kozom na srcu i reginalnom neovisnošću,demokracijom,slobodom.Kada Jakovčić postane EU parlamentarac, biti će to za hrvatske političke prilike novi,sofisticiraniji način kako kriminal dobija svoj legitimitet.Bravo Istro i istrijani.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:20 15.02.2014.

Već je i vrijeme....

HA
hajduk1966
10:34 15.02.2014.

Droga ,mafia sve u jednom-nikad oni nisu k... mrdnuli za Istru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije