Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslava Oluje

Građanima na proslavi u Kninu osam policijskih prijava

Proslava u Kninu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
06.08.2016.
u 12:00

"Mogu samo potvrditi da smo zbog povrede ugleda strane države podnijeli kaznene prijave protiv muškaraca starosti 27 i 44 godine koji su zapalili zastavu Republike Srbije, a uz to smo podnijeli pet prekršajnih prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, te jednu iz Zakona o javnom okupljanju", kazala je glasnogovrnica Policijske uprave šibensko kninske Marica Kosor

Dvije kaznene prijave zbog povrede ugleda strane države te šest prekršajnih prijava od čega je njih pet zbog kršenja javnog reda i mira, a jedna zbog kršenja zakona o javnom okupljanju, bilanca su proslave 21. obljetnice "Oluje" u petak u Kninu, a sudeći po Facebook profilu Marka Perkovića Thompsona i on se našao među prekršiteljima javnog reda i mira.

Glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor je na upit Hine da potvrdi kako je Thompson sinoć nakon završetka koncerta u Kninu prekršajno prijavljen izjavila da po zakonu ne može govoriti o osobama koje su prijavljene.

"Mogu samo potvrditi da smo zbog povrede ugleda strane države podnijeli kaznene prijave protiv muškaraca starosti 27 i 44 godine koji su zapalili zastavu Republike Srbije, a uz to smo podnijeli pet prekršajnih prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, te jednu iz Zakona o javnom okupljanju", odgovorila je Kosor. Izvijestila je i da je u tijeku postupak identifikacije osoba koje su sudjelovale u zaustavljanju prometa na glavnoj kninskoj ulici gdje su palili 'bengalke', lupali po automobilima, pjevali 'Juru i Bobana'. Sve to događalo se u koloni zaustavljenih vozila u kojoj se nalazio i policijski kombi.

Na Thompsonovom Facebook profilu objavljeno je da ga je sinoć šibenska policija prekršajno prijavila "jer je glasno pjevao 'Za dom spremni'", a da je, kako piše, cijeloj javnosti jasno da je pjevao pjesmu "Bojna Čavoglave", koja u svom dijelu ima stih "Za dom spremni" i to da je pjevao "kako logika nalaže, glasno, jer koliko je poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako se zna da ta pjesma nije zabranjena".

Tekst završava time kako je očito da nekima smeta i "Oluja" i veličanstvena proslava u Kninu, a i večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru.

U Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, među ostalim, se navodi da će se onaj tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kazniti za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.

>> Oluja u objektivu ratnog snimatelja HTV-a: Ušao je u Knin s vojskom i zabilježio povijest

Komentara 48

DZ
DINAMO-ZG
12:08 06.08.2016.

A koliko ste prijava ispisali na balu vampira i ubojica u Kumrovcu i Srbu, radi nošenja oznaka totalitarističkog komunističkog režima, pod kojima je ubijeno nekoliko stotina tisuća Hrvatica i Hrvata nakon II svj. rata i za vrijeme Domovinskog rata??

BA
baranjac9
12:17 06.08.2016.

gdje su prijave za cetnikovanje uoči srpskog božića po Borovu i okolici,do kada će kažnjavati samo nas svoj narod,još malo pa nećemo smijeti reći da smo Hrvati.

DU
Deleted user
12:44 06.08.2016.

Vau, osam prijava. I to vam je udarna "vest". Jedva ste docekali da netko uzvikne Za dom spremni kako bi imali o cemu pisati. Da mozda Dacicu i ostalim srbima ne skoci tlak. Kad je onaj seseljko palio zastave nistee brojali koliko ih je zapalio. To je valjda radi dobrosusjedskih odnosa. Uostalom ZDS se je uzvikivao 15 godina bez ikakvih problema. Poslusajte tonske zapise utakmica repke od 91. A onda odjednom to postaje strasan ustasluk. Kad ce kune postati ustasluk? Nikad jer njih vole i srbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije