Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotovina na obilježavanju

'Maslenica je početak oslobađanja našeg teritorija'

21. obljetnica akcije Maslenica
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/8
25.01.2014.
u 11:20

General Gotovina je istaknuo da mu je čast biti sa svojim suborcima na obilježavanju prve oslobodilačke akcije

Po orkanskoj buri u povodu obilježavanja 21. obljetnice operacije Maslenica na sjevernoj strani starog Masleničkog mosta general Ante Gotovina i general Damir Krstičević otkrili su spomenik u obliku kamenog križa visokog 4 metra i teškog 9 tona, a kojeg je besplatno izgradio kamenoklesar Marinko Katuša.

Vijence i svijeće su ispred križa položili brojna izaslanstva i udruge. General Gotovina je istaknuo da mu je čast biti sa svojim suborcima na obilježavanju prve oslobodilačke akcije.

 - Ovaj križ je simbol života naše braće koji su dali svoje živote za našu slobodu, mir i budućnost. Maslenica je bila prva velika oslobodilačka operacija hrvatske vojske. Do tada smo se samo branili, a od tada smo krenuli naprijed i mi smo napali njih koji su ugrozili nas i koji su izvršili agresiju i okupirali naš teritorij. Od toga dana je bio početak kraja. Maslenica je početak oslobađanja našeg teritorija i iz te smo akcije izvukli pouke i pripremali se za Oluju - rekao je general Ante Gotovina.

>> Leko: Maslenica je najavila pobjedu Hrvatske u ratu

Komentara 6

KR
krsniks
11:49 25.01.2014.

tek bu isel, racunaj kad se udruze svi hercegovci, sipci na celu sa komandantom iz legije stranaca, oni budu obarali svjetske rekorde ne samo sa ribom neg i u drugim unosnijim poslovima.

Avatar rokoprčina
rokoprčina
13:58 25.01.2014.

ante tunac

Avatar Pa gde si bre Radoje brate
Pa gde si bre Radoje brate
12:10 25.01.2014.

Croatian taxpayers will cover all expenses related to unfortunate business of St.Antonio Gotovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije