Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri godine stanke

Hrvatska se vraća na Eurosong 2016.

25.04.2015., HRT, Zagreb - Finalna emisija glazbenog showa The Voice - najljepsi glas Hrvatske. Nina Kraljic, pobjednica showa The Voice. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
01.12.2015.
u 17:00

Na pozornici u Stockholmu u svibnju će se predstaviti 43 zemlje, a HRT još ne želi službeno objaviti koji glazbenik ide na natjecanje

Na službenim stranicama Eurosonga objavljena su imena zemalja koje će 2016. sudjelovati na tom uglednom glazbenom natjecanju. Među sudionicama navodi se i Hrvatska, što znači da ćemo, potvrdimo li dolazak, nakon tri godine ponovno imati predstavnika na Eurosongu.

Jacques navija za Ninu

O tome koji će hrvatski glazbenik imati čast predstavljati nas 2016. u Stockholmu još nije poznato, a na HRT-u sve informacije o Eurosongu ljubomorno čuvaju kao da je riječ o vojnoj tajni. Službenu odluku hoće li uopće sudjelovati na Eurosongu na HRT-u još nisu donijeli, ali navodno je to već gotova stvar koju službeno moraju potvrditi do kraja prosinca. – Možemo potvrditi da je HRT osigurao mogućnost sudjelovanja na Eurosongu 2016. godine, a o svemu će javnost doznati na vrijeme – njihov je službeni komentar.

Prema neslužbenim informacijama, a o čemu smo pisali ranije ove godine, pobjednica "The Voicea" Nina Kraljić najveći je prisavski favorit za odlazak u Stockholm u svibnju. – Još mi nitko s HRT-a nije došao s tom ponudom, sve su to nagađanja, a naravno da bi mi, kao i svakom pjevaču, bila velika čast da predstavljam našu zemlju na Eurosongu – rekla nam je Nina.

Za njezin odlazak na Eurosong glasno navija Jacques Houdek koji joj je bio mentor u HRT-ovu glazbenom showu, a tada se pričalo kako bi trebala postati praksa da se pobjednike showa "The Voice" šalje na Eurosong. Neupitna je kvaliteta Nininih glasovnih mogućnosti, ali u slučaju Eurosonga važan je i odabir pjesme, dobra scenografija i koreografija, što se najbolje pokazalo u slučaju ovogodišnjeg pobjednika Mansa Zelmerlowa, a što nama zadnjih godina nikako ne uspijeva.

Ana Rucner u timu BiH

Naš zadnji predstavnik Klapa s mora 2013. nije uspio ući u finale, a plasman među prvih pet u zadnjih 20 godina donijele su nam samo Maja Blagdan i Doris Dragović.

Ove godine natjecat će se 43 zemlje, kao što je to bilo 2008. i 2011. Ukrajina se nakon godine izbivanja vraća, BiH je tri godine izbivala i sada se vraća, a Bugarska i Hrvatska se nakon dvije godine opet natječu. Dok se o tome tko će biti naš predstavnik još nagađa, Makedonci znaju da će ih predstavljati Kaliopi, a BiH će na pozornicu Eurosonga predstavljati Dean i Dalal. Zanimljivo je da će im se pridružiti i naša proslavljena violončelistica Ana Rucner.

>>Plesni studio TransForm, Nina Kraljić i Bojan Jambrošić u plesnoj horor priči

Ključne riječi

Komentara 6

KI
killthesnake
19:46 01.12.2015.

Opet blamage!

HH
helgin@hogar
23:31 01.12.2015.

stvarno nam je to falilo

CR
cronada
07:59 02.12.2015.

A sto cemo tamo raditi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije