Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlična ispred kamere

Fatalna privlačnost: Mirna Maras i modna posveta zavođenju

Mirna Maras za Divu
Foto: Franjo Matković
1/4
13.10.2014.
u 08:32

Voditeljica Mirna Maras na malim ekranima gledateljima donosi sreću, a na našim je stranicama razotkrila svoju ljepotu i seksepil u punom sjaju i stavila ih u službu mode

Simpatična Mirna Maras, javnosti je poznata kao TV-voditeljica, katkad i glumica, a u nekoliko su je navrata nazvali i najljepšom Hrvaticom.

Bila je Bingo djevojka, vodila je vremensku prognozu na Novoj TV i uspješno glumila u humorističnom-glazbenom showu “Nad lipom”, a trenutno je ponovno možemo gledati na malim ekranima gdje je zbog majčinstva posljednjih godina nije prečesto bilo.

Mirna se ponovno okrenula karijeri, a mi smo je upitali sjeća li se svojih profesionalnih početaka? Te kako je sve započelo?

- Da, za vrijeme studija sam počela raditi kao hostesa na raznim događanjima kako bih si osigurala dodatan džeparac, a 2004., kad je moja kolegica Renata Sopek odlazila iz TV Bingo showa i tražili su novu hostesu. Moja me agencija poslala na casting na kojem sam prošla i tako je sve počelo. Počela sam na pohađati govorne vježbe na Hrvatskoj televiziji i maštala kako ću se jednog dana okušati u ulozi voditeljice. Ubrzo je stigla ponuda s Nove TV, a nedavno sam se eto vratila na HTV na izvlačenje brojeva u igrama 6/45 i 7/39.

Kao mala maštala sam da ću biti stjuardesa i to me držalo dosta dugo

Na pitanje što bi bila da je život nije odveo na najjači medij današnjice jednostavno kaže:

- Čovjek nikad ne zna kud će ga put odvesti. Kao mala maštala sam da ću biti stjuardesa i to me držalo dosta dugo. Nakon toga sam željela biti doktorica... Eto, nijedan mi se dječji san nije ispunio. A što bih bila da nisam na televiziji, teško je reći... Možda ono što i jesam po zvanju, diplomirana ekonomistica.

Teret slave je svima dobro poznat, pa se tako ne mogu izbjeći i neugodne situacije koje vaš posao nosi. Kakva su vaša iskustva?

- S medijima nisam nikada imala ni jednu neugodnu situaciju. Ono što nekad možda malo smeta je što vas na ulici prepoznaju i prilaze vam kada možda i niste raspoloženi za razgovor. No, to su rijetke situacije, a i dio je ovog posla pa se čovjek s vremenom navikne na to.

Foto: Franjo Matković

Hlačice Lei Lou - 1099 kn, top H&M - 149 kn, čarape Jadran- 49 kn, cipele Prada - 1900 kn

Mirnu koja je i mlada mama, mnogi znaju i zbog njezina drugog angažmana. Na vlastitom portalu objavljuje svoja razmišljanja, iskustva, savjete o najodgovornijem i najljepšem poslu, majčinstvu. Kao i svaka novopečena majka i voditeljica se susrela s nepoznatim izazovima kad je prije pet godina rodila sina.

Kako se snašli u toj ulozi?

- Majčinstvo je svakako promijenilo moj život, pa i neke poglede na njega... Kao i svaka mama bila sam prilično zbunjena i nesigurna na početku. Dosta sam informacija tražila na internetu, kupovala i čitala masu knjiga kako bih se educirala. Tada se i rodila ideja za portal koji sada živi skoro dvije godine. Jako sam zadovoljna jer radim sa divnim ljudima i klijentima koji vjeruju u ovaj projekt. A prepoznat je i od strane čitateljica koje su vjerne portalu od prvog dana.

A kako se snalazim? Kao i svaka mama vjerojatno, jedan dan lošije, drugi dan malo bolje. Teška je i odgovorna ta uloga, a dok nemamo djecu nismo ni svjesni koliko. No sve u svemu, mislim da mi dobro ide. Imam veliku pomoć obiju baka i Marija.

Voditeljica priznaje da bi htjela imati još jedno dijete, ali zadovoljna je i ovako kako jest. Bit će što bude, kaže. Zbog mnogo posla i obaveza u drugi su plan pali i Mirnini planovi za putovanja u kojima iskreno uživa

.- Obožavam putovanja. Obožavam istraživati nove gradove i kulture. Putovanje čovjeka uistinu obogati, a mislim da čovjek u životu ima previše vremena te treba upoznati različite kulture. Putovala sam doista puno, a oduševili su me Kuba i New York. Sada rjeđe odlazim na put, nedostaju mi putovanja.

No, možda je ovdje neki dostupniji hobi kojim se može posvetiti u slobodno vrijeme?

- Slobodnog je vremena sve manje, nažalost... a kada ga imam volim ga provoditi sa dragim ljudima.

Foto: Franjo Matković

Haljina kao suknja H&M - 999 kn, rukavice - vlasništvo stilista, cipele Prada - 1900 kn

Uz ubrzani životnim ritam i brigu o potomstvu ženama često ne ostaje mnogo vremena za uređivanje. Nije rijetkost da odabiru ležernije odijevanje. Mirna je i sama potvrdila koliko je majčinstvo utjecalo na njezin stil.

- Sigurno je da sam prije mnogo češće nosila štikle i privatno, ne samo zbog nekih evenata. I dalje ih volim, no danas ih ne nosim tako često kao prije - otkrila sam sve dobrobiti ravnih cipela. Modne trendove ne pratim slijepo; ako mi se nešto ne sviđa ili mi ne pristaje dobro, neću to kupiti samo zato jer je trenutačno in.Ipak, priznaje da joj je uvijek nedostajalo hrabrosti za eksperimentiranje s modom. Odijevanje joj uvelike ovisi o raspoloženju, a češće se odlučuje za jednostavnije i sigurne ležerne kombinacije.

Inspiracija mi je trenutačni osjećaj... Ako sam loše raspoložena, onda nemam ideja i ništa mi ne stoji dobro pa su rješenje traperice, majica i starke. Ako sam dobre volje, potruditi ću se i poigrati modom

- Inspiracija mi je trenutačni osjećaj... Ako sam loše raspoložena, nemam ideja i ništa mi ne stoji pa je rješenje u trapericama, majici i starkama. Ako sam dobre volje, potruditi ću se i poigrati modom. Uvijek su me fascinirale kombinacije iz serije Seks i grad. Nespojivo izgleda fantastično i žao mi je što nemam hrabrosti za takvo odijevanje.

Za iznimne prigode Mirna pak potražiti savjet modnih stručnjaka, a kada stigne voli otići na domaće tjedne mode.- Volim pogledati što naši dizajneri nude. Drago mi je da naša modna scena raste i sve je više talentiranih imena. Teško mi je izdvojiti, ali oduševio me Arielo, a i Dijana Viljevac ima divne modele. Mada ne kupujem često dizajnerske komade. Nema mi smisla davati puno novca za odjeću kad mi ionako brzo dosadi. Ako nešto platim više to su cipele i torbe.Iako je Mirna više puta dobila kompliment da je najljepša Hrvatica, tvrdi da izgled nije od primarne važnosti u njezinu poslu, ali da uvelike pomaže.

- Ljepota je sigurno važna jer televizija je vizualan medij. No ono što je bitno, nije presudna. Ljepota može biti samo dodatna vrijednost ostalim, dugoročnijim kvalitetama.

Neke Mirnine kolegice podvrgnule su se estetskim zahvatima, pa nas je zanimalo koji je njezin stav o tome i da se sama odluči na estetski zahvat što bi najradije promijenila na sebi?

- Zasad ne razmišljam o tome, ali nemam ništa protiv estetskih operacija pod uvjetom da se ne pretjeruje. Ako netko ima estetski problem koji ga smeta ne vidim razlog da to ne ispravi. Kao što sam rekla, bitno je ne pretjerati.

Voditeljica se vrlo brzo nakon poroda vratila u formu. Njena tajna je u..

.- Ne treba se nakon poroda previše opterećivati time. Sve će se s vremenom vratiti se na svoje. Moj je savjet svakodnevna njega lica , tijela i puno sna. No, ono što nas čini lijepima je duševno stanje, ako smo zadovoljne to će se pozitivno odraziti i na izgled. Imati oko sebe ljude koji me čine sretnom, moja je formula. Također, ispunjavaju me male stvari, na primjer osmijeh mog djeteta ili sunčan dan...

Malo mi je dovoljno da budem sretna.

Mala “pomoć sa strane” ipak je ovdje: voditeljica brigu o svojoj kosi prepušta isključivo stručnjacima, a otkriva i što uvijek mora biti u njezinoj torbici

- Uvijek uz sebe imam kremu za ruke, labelo za usnice i ruž... No naravno to nije sve. Nađe se u mojoj torbici uvijek i vlažnih maramica, rumenilo, konac za zube... Volim biti spremna na sve!

Radišna Mirna voli učiti i neprestano napredovati. Diplomirana ekonomistica tako se ove jeseni odlučila posvetiti stručnom usavršavanju.

Foto: Franjo Matković

Kupaći kostim Palmers - 699 kn, kaput H&M - privatno vlasništvo, čarape Jadran - 49 kn, cipele Michael Kors - 1699 kn

- U narednim mjesecima planiram neke edukacije u struci. Upisati ću Londonsku školu za odnose s javnošću, jer je to materija koja me interesira i voljela bi se malo više educirati na tom području. Također, voljela bih više raditi na televiziji jer mislim da tu još nisam dala svoj maksimum.

Na kraju smo je upitali što bi bilo da joj neka zlatna ribica duguje želju i da može nešto promijeniti u svom životu? Bi li to učinila i što bi to bilo?

- Doista ne bih ništa mijenjala... Sve bih napravila jednako... Zadovoljna sam svojim životom.

>>Mirna Maras: Unatoč razvodu, nisam izgubila vjeru u brak

>>Mirna Maras: Ima dana kada bih sve promijenila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije