Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovljeno suđenje

Ratnim zločincima optuženim za silovanje smanjene zatvorske kazne

radošević
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
02.06.2015.
u 10:02

Kazna Grčiću uvelike je manja među ostalim i zato što nije dokazano kako je silovao djevojku u kući s još nekoliko pripadnika teritorijalne obrane

Zbog ratnih zločina i silovanja tada 20-godišnje djevojke u okupiranom Dalju u ljeto 1991, Ljubinko Radošević osuđen je nepravomoćno na deset godina zatvora, a Vojislav Grčić na pet godina.

Bilo je to ponovljeno suđenje na Županijskom sudu u Osijeku, a kazne su znatno manje. Obojica su prvi put kažnjena sa po 12 godina iza rešetaka.

- U šoku sam i bez riječi, ovo je strašno, vidno izvan sebe komentirala je žrtva silovanja i zlostavljanja koje je trajalo mjesecima.

Kazna Grčiću uvelike je manja među ostalim i zato što nije dokazano kako je silovao djevojku u kući s još nekoliko pripadnika teritorijalne obrane.

Tom zločinu svjedočila je cijela njezina obitelj: roditelji, dvije maloljetne sestre i brat u dobi od 10 godina.

- Časni suče, ja ću nakon ove presude mirne savjesti u zatvor, a ne znam kako ćete vi, poručio je revoltirani Grčić.

- Navikao sam već na vaše komentare, mirno je odgovorio sudac Zvonko Vekić.

Po optužnici oca obitelji zlostavljali su fizički u više navrata.

Radošević mu je, tereti se, prvi put ubrizgao u njegovu domu injekciju s crvenom tekućinom u vrat pa su ga tako omamljenog odvezli na nepoznato mjesto.

Djevojka je 1992. izbjegla u Makarsku gdje joj se rodio sin kojemu je, kako kaže, tek prije tri, četiri godine ispričala da je zapravo začet silovanjem.

Optužba je već najavila žalbu, a zadovoljna nije ni Grčićeva obrana jer je, kako kaže branitelj Dražen Matijević, očekivala oslobađajuću presudu. Obojica ostaju u pritvoru gdje su od konca svibnja 2012.

>> 'Kad sam mu otkrila da je začet nakon silovanja, zagrlio me'

Komentara 23

CR
crni7777
11:22 02.06.2015.

Zašto je žrtva morala svjedočiti i ponovno sve proživljavati, da bi ovi uz dobro vladanje izašli za 3 i 6g van...nastavlja li se to plansko mučenje i iskorjenjavanje hr. naroda sa ovih prostora??

Avatar NikadRobom
NikadRobom
10:55 02.06.2015.

U najmanju ruku ja bih ga objesio za muda,da visi usred Dalja. Za takve nema milosti.

77
777CRO
10:21 02.06.2015.

Sta možemo drugim očekivati kada vidimo ko vlada hrvatskom . Tiha okupacija i napadi na sve hrvatsko u punoj fazi i to uz pomoć naivnih i prevarenih Hrvata tj glasača SDP i kukuriku koalicije ...Boze cuvaj hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije