Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ DOLAČKI

Lome se koplja: može li policija vještačiti svog posrnulog šefa?

Željko Dolački
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
03.03.2017.
u 08:00

Željko Dolački suspendiran je s mjesta voditelja službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, tereti ga se za zloupotrebu pložaja

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas bi ponovo trebalo odlučivati o pravomoćnosti optužnice protiv Željka Dolačkog, suspendiranog voditelja Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, optuženog za zloporabu položaja, odnosno insceniranje provale u policijski sef kako bi se prikrila krađa 280.000 eura i dva kilograma zlata.

Prošla sjednica optužnog vijeća, koja se održala u rujnu lani, odgođena je jer je obrana Dolačkog tražila da se iz spisa kao nezakoniti dokazi izdvoje sva vještačenja. Tvrdili su da je Dolački zaposlenik policije te da stoga policija ne može provoditi vještačenja koja se nalaze u spisu.

Njihov je zahtjev sud odbio pa se obrana žalila Vrhovnom sudu, koji je potvrdio odluku suda, odbacivši žalbu obrane. Neslužbeno se doznaje da obrana Dolačkog planira podnijeti i ustavnu tužbu zbog iste stvari te da će tražiti odgodu odluke o optužnici dok Ustavni sud to ne riješi. 

>> Uskok tvrdi: ‘Samo je Željko Dolački imao ključ od sefa’

>> Tko je Željko Dolački: Policajac za posebne zadatke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije