Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

'Prava' zima stiže nakon Božića: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
24.12.2014.
u 10:59

Snijega nošenog jakom i olujnom, na udare i orkanskom burom, može biti i mjestimice na obali, pa i na srednjodalmatinskim otocima

Iako vrijeme posljednjih dana više nalikuje proljeću nego zimi, čini se kako će nakon Božića ipak stići "prava" zima. Danas će prevladavati sunčano vrijeme, dok će oblačnije uz mogućnost kiše biti na sjevernom i srednjem Jadranu te u gorskom području i unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Najviša temperatura zraka kretat će se između 11 i 16 stupnjeva. Osobito hladno neće biti ni tijekom Badnje noći. U kopnenom području će najniža temperatura zraka biti uglavnom od -1 do 4 stupnja, a na Jadranu između 5 i 10 stupnjeva. Na Božić će biti većinom suho i iznadprosječno toplo, dok će u drugom dijelu dana, posebice navečer, biti oblačnije i sve češće uz kišu, prognozira Zoran Vakula u meteo kutku HRT-a. U noći sa 25. na 26. prosinca gotovo će sigurno početi padati snijeg, prvo u gorju, a zatim i u mnogim nizinskim mjestima središnje i istočne Hrvatske.

Poslijepodne će snijega vjerojatno biti i ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije. Snijega nošenog jakom i olujnom, na udare i orkanskom burom, može biti i mjestimice na obali, pa i na srednjodalmatinskim otocima, kasno navečer i u noći na subotu čak i u Konavlima, možda i u Dubrovniku.

>> Kako je HGSS spasio Božić. Pogledajte video!

Komentara 2

Avatar think pink
think pink
13:11 24.12.2014.

na čemu je ovaj novinar? "prava zima"??? a prognoza kaže da će temperature biti iznad nule...

IK
ikonoklast
16:13 24.12.2014.

sta me briga ja idem na baleare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije