Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Zbog otkaza, zaposlenici skloniji predanijem radu uz veću odgovornost

10. siječnja 2009. u 10:40 1 prikaza

Pita li se većinu zaposlenika razmišljaju li o promjeni posla ove godine, vidljivo je da strah zbog stalnih bombardiranja informacijama o otkazima rijetko komu dopušta misliti o toj opciji. Štoviše, niti menadžeri, odnosno i do sada traženiji kadar nije toliko sklon imati to na umu. A i vidljivo je da značajnih transfera na tržištu već dulje vrijeme nema.

Naime, ni kompanije trenutačno nisu sklone promjeni kadra i možda preuzimanju rizika, nego većina poslodavaca teži razvijanju i čuvanju svojih potencijala. Naravno, u tom procesu veliku ulogu imaju menadžeri koji bi svojim odnosom i poticajem, posebno sada, trebali težiti takvu odnosu.

Jer, iako su zaposlenici sada zaokupljeni sigurnošću, za dio dobrog kadra na tržištu će uvijek biti mjesta i premala motiviranost će ih sigurno otjerati iz kompanije. Ipak, veći dio zaposlenika trenutačno više razmišlja o tome da sačuva radno mjesto, većina njih teži da posao dobro obavi te su skloniji dokazivanju i odgovornosti. Jedan od sudionika ovotjednog okruglog stola ističe da će se upravo sada u vrijeme krize pokazati koje i kakve zaposlenike trebamo. Naravno, na menadžmentu je da ih prepozna.Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima