Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni uzlet

Zapošljava više od 60 ljudi, ali obrt nikada nije pretvorio u tvrtku. Evo zašto!

02.04.2014.
u 11:14

Iz pogona Metalca Sever iz Vrbovca godišnje izlazi više od 10 milijuna komada obujmica i pribora za učvršćivanje najrazličitijih cijevi, a 98 posto toga završi u izvozu, piše Poslovni dnevnik.

Iz pogona Metalca Sever iz Vrbovca godišnje izlazi više od 10 milijuna komada obujmica i pribora za učvršćivanje najrazličitijih cijevi, a 98 posto toga završi u izvozu, piše Poslovni dnevnik.

Kako pojašnjava Stjepan Sever, vlasnik ove tvornice, najznačajniji kupci su im u Njemčakoj, ponajprije Fischer, a nakon toga i liechtensteinski Hilti te svi ostali iz ukupno 20-ak zemalja. "Mi nismo najjeftiniji i ne možemo se niti želimo boriti s konkurenciojom iz Kine i ostalih dalekoistočnih zemalja. Naš proizvod je poznat po kvaliteti, a kupcima moramo pružiti odličnu logistiku kako bi bili u igri. Kako smo puno bliže europskom tržištu od Kineza, a i manji smo od konkurencije koja se bavi ovim poslom, možemo se trenutno prilagoditi zahtjevima tržišta", pojašnjava Sever. 

Prvi dani poslovanja

Počeci Metalca Sever sežu u 1967. godinu kada je Stjepanov punac Rudolf Benček osnovao metalurški obrt. Nešto kasnije i njegov otac otvara metalski obrt koji on naslijeđuje da bi bi u zadnjih 10 godina Stjepan Sever preuzeo čitavi biznis na dvije lokacije u Vrbovcu i okolici. Zanimljivo je da unatoč činjenici kako Metalac Sever danas zapošljava više od 60 ljudi, a prihod mu se kreće na razini od 23 milijuna kuna, tu se i dalje radi o obrtu. Njihovu priču pročitajte ovdje.

Komentara 1

LI
liliZG
13:15 11.04.2014.

tu me nekaj zbunjuje , jer kad obrtnik pređe 2 milijuna kn automatski ulazi u tzv. dobitaša i mijenja se način knjigovodstva, isto je i sa 60 ljudi, mislim da samo do 50 možeš biti obrtnik, ...dakle???????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije