Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni uzlet: Manifestacija na Cresu

Za stvaranje poduzetničke klime najvažnije je zajedništvo

Poslovni uzlet na Cresu
PD
21.03.2015.
u 17:00

Otok je specifično okruženje sa svim svojim nedostacima i prednostima za poslovanje, istaknuto je na manifestaciji

Manifestacija Poslovni uzlet u organizaciji Poslovnog dnevnika prvi je put održana na jednom otoku. U petak je svim govornicima u restoranu "Nono Frane" to bila prva misao dok su se obraćali poduzetnicima.

Tako je Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, naglasio da je otok specifično okruženje sa svim svojim nedostacima i prednostima za poslovanje, ali i da na njemu rade mali i srednji poduzetnici koji mogu pružiti mnogo za gospodarstvo otoka.

Gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako naglasio je da je zajedništvo političkih stranaka, poduzetnika i civilne scene najbitnije u stvaranju poslovne i gospodarske klime na otoku. Na redu je i izrada razvojne strategije grada Cresa, najavio je Jurjako.

Radi se na poboljšanju usluga u nekoliko poslovnih zona, za što je gradnja prateće infrastrukture uvjet razvoja bez kojega se ne može. Turizam je naveo kao jednu od najvažnijih gospodarskih grana otoka, ali nije zaboravio spomenuti ni poljoprivredu kao granu s velikim potencijalom.

Slično je zaključila i Marina Medarić, zamjenica župana Primorsko-goranske županije, koja je kazala da se na otoku mirno i lijepo živi, ali da nije lako poslovati.

Na programe bespovratne pomoći poduzetnike je pozvala Nadica Žužak, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta.

– Pozivam vas da svoje projekte prijavite na Poduzetnički impuls 2015. vrijedan četiri milijarde kuna – najavila je Žužak.

>> Jurjako: Svi moramo nositi jedan dres - reprezentacije Cresa 

>> Poslovni uzlet u Sisak dovodi najbolje stručnjake

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije