Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moja zemlja

Za sretne i zdrave kokoši nesilice ulažu pet milijuna eura

Moja zemlja naslovnica
VL
08.04.2012.
u 10:00

Zagorski purani ne podnose ograde, a kako ih je najbolje držati, znaju uzgajivači iz Lepoglave

U utorak, 10. travnja, na kioske stiže novi broj Moje zemlje, mjesečnika o poljoprivredi Večernjeg lista na čak 92 stranice. U novom broju donosimo priču o jednom od najuspješnijih hrvatskih maslinara, Sandiju Chiavalonu iz Vodnjana. Jedan od najnagrađivanijih hrvatskih maslinara za Moju zemlju ispričao je o svojim počecima i uspjehu na svjetskim tržištima. Mnogi stanovnici Hrvatske vole svinjsko meso, ali uzgajivačima ne cvjetaju ruže.

Istražili smo što se događa na tržištu i što je potrebno da hrvatsko svinjogojstvo postane snažno uoči ulaska u Europsku uniju. Za Europsku uniju spremne su kokoši nesilice s farme u Daruvaru gdje ih drže na podni način, izvan kaveza, prema standardima koji će biti obavezni u EU tek od 2015. godine. Tvrtka koja već ima standarde koji nemaju mnogi, još planira uložiti pet milijuna eura za kvalitetnije držanje kokoši.

Zagorski purani su perad koja ne podnosi ograde, a kako ih je najbolje držati, za Moju zemlju objašnjavaju nam uzgajivači iz Lepoglave. Osim ovih priča, donosimo vam analizu povučenih sredstava iz pretpristupnih fondova EU, brojne savjete o zaštiti poljoprivrednih kultura te puno drugih priča iz hrvatske poljoprivrede. Sve to za 19,99 kuna od utorka, 10. travnja.

Komentara 6

RI
Ringo
11:40 08.04.2012.

Od 2015. jaja će biti najmanje dvostruko skuplja. Pošto se sad drže na tri kata u kavezima trebat će 3x veći objekti + velike količine piljevine po podu koja se sad ne upotrebljava.

IM
immortella
19:32 08.04.2012.

Kad će vratiti uloženo: to je 35 milijuna jaja! Koliko kokošiju moraju imati i koliko ih hraniti (a i hrana košta) da bi vratili ulog? Meni se ovo čini iracionalno!

TV
Tata Vijolata čudo jadno
20:44 08.04.2012.

Za zagorske (i ostale pure) zakon su koprive i ispaša. Tako uzgojeni purani ne rastu brzo ali imaju i kvalitetu i cjenu janjetne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije