Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽIVIJA PUTOVANJA U BUDUĆNOSTI

Za 70% Hrvata važno da novac od njihova putovanja ostane lokalcima

Turisti uživaju u Komižu na ljetovanju
Josip Regovic/PIXSELL
23.04.2021.
u 06:45

Moderni nomadi razmišljaju i o tome kako da njihova putovanja ostave dugotrajniji pozitivan učinak za lokalne zajednic

Jedna od pozitivnih stvari koje proizlaze iz pandemije je da će turisti ubuduće biti puno ekološki osvješteniji, pokazalo je istraživanje digitalne platforme za putovanja Booking.com provedeno u povodu jučerašnjeg Dana planeta Zemlje.

Više od polovice anketiranih putnika (53 posto), među 20.000 ispitanih iz 28 zemalja, odgovara da će nakon korone putovati održivije. Među anketiranim putnicima iz Hrvatske, takvih je 49 posto. Tom su trendu naročito predani putnici iz Kolumbije (74%), Brazila (71%) i Indije (70%). Turisti se pritom i sami dovijaju kako putovanje učiniti održivijim, pa tako 57 posto anketiranih hrvatskih putnika planira zaobilaziti turistička mjesta i atrakcije koji stenju pod teretom tzv. overturizma.

U svijetu, pak, njih 51 posto već sad planira da neće putovati u vrijeme vrhunca sezone. Moderni nomadi razmišljaju i o tome kako da njihova putovanja ostave dugotrajniji pozitivan učinak za lokalne zajednice, a istraživanje Booking.coma otkriva da čak 70 posto putnika iz Hrvatske želi da novac koji potroše na putovanju ide u korist lokalne zajednice.

Također, njih 41 posto namjerava podržati lokalne zajednice i lokalno gospodarstvo promišljenijim odlukama vezanima uz putovanje, pa ih 86 posto planira barem jednom boraviti u nekom ekološki osviještenom objektu. Više od 84 posto ispitanih planira smanjiti otpad i reciklirati plastiku tijekom putovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije