Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širenje

Za 12,5 mlrd. $ Google kupuje Motorolu Mobility

'A woman walks past the logo of Google in front of its headquarters in Beijing in this January 12, 2011 file photo. Hackers likely based in China tried to break into hundreds of Google mail accounts,
'CHRISTINA HU'
15.08.2011.
u 21:36

Prošlo je sedam mjeseci od pokušaja spašavanja posrnule Motorole podjelom na Motorolu Mobility i Solutions

Internetski gigant Google nastavlja širenje preuzimanjem posrnule Motorole Mobility za 12,5 milijardi dolara, prenosi BBC. Posao je sklopljen sedam mjeseci nakon podjele Motorole, a trebao bi biti dovršen do kraja godine ili početkom 2013. godine.

Motorola Mobility, dio koji će ući u sastav Googlea, razvija i proizvodi mobilne telefone, dok Motorola Solutions pokriva širi raspon tehnologija za kompanije i vlade.

“Cijena od 12,5 milijardi dolara, odnosno 40 dolara po dionici, predstavlja 63 posto premije na cijenu dionice Motorole Mobility prošli petak na burzi”, stoji u zajedničkom izvješću kompanija.

U Googleu ističu da bi im ovo preuzimanje trebalo omogućiti razvijanje operativnog sustava Android do krajnjih granica. Također, napominju da namjeravaju i dalje razvijati Motorolu Mobility kao zaseban biznis.

– Potpuna posvećenost Motorole Mobility Androidu kreirala je prirodno nadopunjavanje za naše dvije tvrtke – izjavio je Larry Page, čelnik Googlea.

Sanjay Jha, izvršni predsjednik Motorole Mobility, ističe da ova transakcija donosi izrazitu vrijednost njihovim dioničarima i otvara neograničene nove mogućnosti zaposlenicima, klijentima i partnerima širom svijeta.

Nakon što je odluku o preuzimanju potvrdio menadžment obiju kompanija, sljedeći korak je odobrenje dioničara i regulatora.

Motorola je nekoć bila jedan od najjačih svjetskih proizvođača mobitela, ali su je u posljednjih nekoliko godina izgurali galopirajući Apple, Samsung i HTC. Mnogi njihovi uređaji već upotrebljavaju Googleov operativni sustav Android.

Ključne riječi

Komentara 4

BI
bilikamen
22:09 15.08.2011.

Ljudi moji, ma jeli to moguće?

ZO
zoki385
23:05 15.08.2011.

vidiš da je. virtualna firma, koju smo prije samo povezivali sa \"tražilicom\", toliko je ojačala da kupuje motorolu. no, bolje i to nego da motorola propadne skroz.

OB
-obrisani-
23:57 15.08.2011.

Kakve se pare vrte na gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije