Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaj do 8. rujna

Vrijeme je za prijave za radne dozvole u Njemačkoj

građevinac
Arhiva
29.08.2011.
u 18:12

Sporazumom između dviju država predviđeno je da se radne dozvole odnose na djelatnosti izolacije, montaže i graditeljstva.

Ministarstvo gospodarstva objavilo je natječaj za prikupljanje prijava za raspodjelu radnih dozvola u Njemačkoj za novu kontingentsku godinu koja će početi u listopadu i trajati do kraja rujna 2012. godine.

Natječaj je otvoren do 8. rujna na temelju sporazuma sa SR Njemačkom o izvođenju radova na njezinu području, a kandidirati se mogu tvrtke koje već izvode radove u Njemačkoj i koje se tamo tek namjeravaju poslovno angažirati. Sporazumom između dviju država predviđeno je da se radne dozvole odnose na djelatnosti izolacije, montaže i graditeljstva.

U samom natječaju ne navodi se točan broj dozvola za koje se prijavljuje, a u Ministarstvu gospodarstva objasnili su da još čekaju podatak koliko je dozvola Njemačka za iduću godinu predvidjela za Hrvatsku. No do samog završetka natječaja u ministarstvu će, kažu, dobiti i taj podatak, a procjenjuju da će se broj dozvola kretati oko pet tisuća. Na toj je razini, naime, bio broj dozvola posljednjih godina, točnije između 5000 i 5300, a ta razina ovisi, kako objašnjavaju u ministarstvu, o rastu, odnosno padu nezaposlenosti u Njemačkoj.

Prošle su kontingentske godine odobrenje zahtjeva za izvođenje radova u Njemačkoj dobila 274 poduzeća koja su se javila na natječaj ministarstva.

Ključne riječi

Komentara 17

MU
mala ulica
23:13 29.08.2011.

Počinjemo sa prednostima u EU. Njemačka je pravna država u kojoj prvi član ustava kaže da je ljudsko dostojanstvo nedodirljivo. Mnogi su poslodavci izgubili parnice pred sudom jer su se okršili o prvom članu.

ST
stranac
23:50 29.08.2011.

da, daju onaj posao sto nijemci nece da rade,mnogi nasi ljudi da kazemo iz bivse juge nisu docekali penzije u njemackoj,svoje smo porusili,njemcima radimo jeftino,dobro,kvalitetno,ostavimo leda,kod svabe,od balkana nema glupljeg svijeta nigdje,,,mi koji smo vani malo vise vidimo,koliko je nasa politika glupa,

TO
Toni50
17:13 30.08.2011.

Dvije demokracije i jednakost pred zakonom svih se i tu javno i sramno vidi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije