Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavak

Uzlet dionica na Wall Streetu zbog dobrih poslovnih rezultata

stock
Arhiva Vl-a
26.04.2010.
u 08:32

Budu li kompanije na Wall Streetu objavile poslovna izvješća bolja nego što se očekivalo, cijena dionica mogla bi dosegnuti najveću razinu u 19 mjeseci.

Budu li kompanije na Wall Streetu objavile poslovna izvješća bolja nego što se očekivalo, cijena dionica mogla bi dosegnuti najveću razinu u posljednjih 19 mjeseci, prenose portali. Indeks Dow Jones već je prošlog tjedna porastao 1,7 posto na 11.204 boda, S&P digao se 2,1 posto na 1217 bodova, a indeks Nasdaq veći je dva posto i iznosi 2530 bodova. To su najveći iznosi u zadnjih 19 mjeseci, a time se nastavio trend rasta u zadnjih osam tjedana upravo zbog iščekivanja dobrih poslovnih rezultata većine američkih kompanija.

Razlog za optimizam tim je veći budući da je od 172 kompanije iz indeksa S&P 500, koje su dosad objavile poslovne rezultate, njih 83 posto nadmašilo očekivanja analitičara. Ovoga se tjedna očekuju izvješća o poslovanju Caterpillara, 3M-a, U.S. Steela, Du Ponta, naftne kompanije Exxon Mobil i Chevro te tehnološkog lidera Texas Instrumentsa, kartičarske kuće Visa...Od makroekonomskih podataka s najviše se pozornosti očekuje izvješće o bruto domaćem proizvodu SAD-a u prvom kvartalu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije