Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Uljanik: Nadzorni odbor u srijedu odlučuje o novom investitoru

U cijeloj toj priči treba biti oprezan, poručio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Dino Šverko u Uljaniku
27. ožujka 2018. u 21:05 1 komentara 731 prikaza
Uljanik
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Nadzorni odbor Uljanik grupe trebao bi u srijedu, nakon što o tome izvijesti sindikate koji djeluju unutar pulskog brodogradilišta, donijeti odluku o novom investitoru koji će sudjelovati u planu restrukturiranja Uljanika, potvrdilo je u danas navečer vodstvo pulskog brodogradilišta.  

Brodogradnja po diktatu EU Za sanaciju triju bivših državnih škverova otišlo 2,7 milijardi kuna, novih brodova malo

Naime, nakon što je iz Uljanika priopćeno da je dubinska analiza za moguće investitore u procesu dokapitalizacije i službeno završena u petak, 23. ožujka, te da su u roku u kojem je to bilo predviđeno interes za ulazak u pulsko brodogradilište i sudjelovanje u procesu restrukturiranja dostavljanjem obvezujućeg pisma namjere potvrdila tri potencijalna ulagača, u srijedu bi trebala biti donesena i odluka o novom investitoru.

"U cijeloj toj priči treba biti oprezan. Mi ćemo u srijedu i službeno doznati koji su investitori u igri, no nama je od iznimne važnosti da se zadrži što više brodogradnje i što više radnih mjesta. Sindikati će se uključiti u izradu plana restrukturiranja zajedno s Vladom i novim investitorom", poručio je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Dino Šverko u Uljaniku.

Zasad je sigurno da se među obvezujućim ponudama našla ponuda tvrtke Kermas Energije s obzirom na to da je njezin vlasnik Danko Končar to potvrdio medijima, a početkom tjedna iz Brodosplita u vlasništvu Tomislava Debeljaka potvrđeno je da su i oni dali obvezujuće pismo namjere za dokapitalizaciju Uljanika. Ime trećeg investitora javnosti još nije poznato. 

škver,Split,brodogradilište nekonkurentni Škverovi privatni, a i dalje ne mogu bez države Andrej Plenković ZVONIMIR DESPOT Zašto smo uopće izašli iz socijalizma?! Uljanik Troškovi restrukturiranja: Novi vlasnik 100, a država 300 mil. eura
Branimir Johnny Štulić
bori se već 4 desetljeća
Javio se bijesan Branimir Johnny Štulić, traži više milijuna eura: 'Nanijeli ste mi neizmjernu štetu'
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • MatijaGubecGS:

    Zapamtite, nikad do sada nije bilo sreće u privatizaciji kada se umiješao sindikat. Neće biti ni sada. Ne želim vrijeđati ali činjenice su na mojoj strani.