Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

U veljači otvaranje Pevecovih centara u Zadru i Bjelovaru?

To znači da bi se na posao vratilo 60 radnika, a nakon što se sklope i ugovori s radnicima u računovodstvu, pravnoj i čuvarskoj službi te u hotelu Picok, koji uredno radi, ukupno će ih biti zaposleno 150. Za centre pod tvrtkom Pevec Zagreb još se ne zna tko će biti novi stečajni upravitelj.
19. siječnja 2010. u 20:00 1 komentara 3 prikaza
pevec
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL

Čim se steknu uvjeti i ostvare svi kontakti s dobavljačima, znat ćemo koji će se centar otvoriti. Za sada su u planu Pevecovi centri u Bjelovaru i Zadru za koje bi se uvjeti mogli steći u veljači, prije nego što istekne otkazni rok radnicima – kazao je jučer Darko Šket, stečajni upravitelj Peveca Bjelovar.

To znači da bi se na posao vratilo 60 radnika, a nakon što se sklope i ugovori s radnicima u računovodstvu, pravnoj i čuvarskoj službi te u hotelu Picok, koji uredno radi, ukupno će ih biti zaposleno 150.

Šket najavljuje da će Pevecovi radnici u travnju iz Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca dobiti tri minimalca i 50 posto otpremnine, koja će im se isplatiti najkasnije mjesec dana nakon izvještajno-ispitnog ročišta 9. ožujka.

Još se ne zna tko će biti novi stečajni upravitelj Peveca Zagreb, za koji je stečajni spis također dostavljen Trgovačkom sudu u Bjelovaru.

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • Avatar dragovoljac91
    dragovoljac91:

    Barem će neki ljudi imati posao i moći će zarađivati za goli život.