Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezaposlenost

U veljači 36 tisuća Amerikanaca ostalo bez posla

nezaposlenost
AFP
07.03.2010.
u 09:37

Stručnjaci su predviđali da će bez posla ostati između 50 tisuća i 70 tisuća Amerikanaca, te da će stopa nezaposlenosti porasti na 9,8 posto.

Američki poslodavci u veljači su ukinuli 36 tisuća radnih mjesta što je manje od očekivanog, a stopa nezaposlenosti je u Americi ostala na razini od 9,7 posto. Američko ministarstvo rada priopćilo je da je u prosincu i siječnju bilo otpušteno 35 tisuća radnika manje od prvih predviđanja, a to je bilo između 50 tisuća i 70 tisuća radnih mjesta, te da će stopa nezaposlenosti porasti na 9,8 posto.

Nezaposlenost je još uvijek najveći problem u oporavku američkog gospodarstva i najveća zadaća za predsjednika Baracka Obamu. Od početka recesije u Americi je bez posla ostalo 8,36 milijuna ljudi.

 

Komentara 1

PA
panco2
11:40 08.03.2010.

-što je previše,previše je ,pa i za Ameriku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije