Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burze

Test na stres europskih banaka pozitivno utjecao na tržišta

stock
Arhiva Vl-a
26.07.2010.
u 07:27

Tijekom jutra burze su pozitivnoreagirale na test na stres europskih banaka koji je objavljen krajem tjedna. Na trgovanje na Wall Streetu utjecat će ovaj tjedan poslovni izvještaji kompanija i makroekonomski pokazatelji.

Tijekom jutra azijske burze pozitivno su reagirale na rezultate "testa na stres", koji su pokazali da sedam od 91 europske banke nije prošlo test izdržljivosti i da bi se trebale dokapitalizirati. Test je jedan od važnih čimbenika čiji se utjecaj očekivao na tržišta.

MSCI Asia Pacific Index porastao je na najveću razinu u posljednjih mjesec dana i ojačao za 0,3 posto, javlja Bloomberg. Japanski Nikkei 225 Stock Average porastao je za 0,9 posto, australski S & P / ASX 200 indeks za 0,5 posto, a NZX 50 indeks na 0,4 posto. Nadalje, indeks burze u Hong Kongu povećan je za 0,2 posto, a Kospi indeks u Seoulu 0,4 posto, nakon što je tamošnja središnja banka izvijestila o rastu BDP-a za 1,5 posto u drugom tromjesečju, a što je 1,3 posto više od prognoza koju su imali ekonomist u anketi Bloomberg Newsa.

– Rezultati testova na stres uklanjanju nesigurnost na tržištima u Aziji – izjavio je za Bloomberg Pu Yonghao, glavni investicijski strateg za azijsko-pacifičku regiju u UBS Wealth Management.

I na europskim su burzama cijene dionica  porasle, ponajprije u bankarskom sektoru, a također kao reakcija na rezultate testiranja banaka.

A na ovotjedno trgovanje na Wall Streetu utjecat će poslovni izvještaji važnijih kompanija, no ulagačima će u fokusu biti makroekonomski pokazatelji, koji ukazuju na usporavanje oporavka američkog gospodarstva. Ovaj tjedan poslovni izvještaji objavljuju industrijske kompanije kao što su Boeing, Chevron i DuPont. Za ulagače će biti bitan izvještaj o povjerenju potrošača i BDP-u. Očekivanja su analitičara kako bi cijene dionica na Wall Streetu i ovog tjedna mogle porasti, odnosno, da će unatoč slabim makroekonomskim podacima na raspoloženje utjecati bolji od očekivanja kvartalni rezultati kompanija, javlja Reuters.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije