Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

"Tako lepa, tako blizu" privukla 25 posto više gostiju iz Srbije

Tako lepa, a tako blizu, bio je naziv promotivne kampanje u Srbiji kojom je hrvatsko ministarstvo turizma nastojalo približiti ove sezone ljepote Jadrana našim istočnim susjedima.
28. rujna 2009. u 14:05 5 komentara 2 prikaza
Turisti
Foto: vl

Učinak je postignut - stiglo nam je 25 posto više gostiju iz Srbije, što je zadovoljavajuće s obzirom da je i njih zadesila kriza i smanjila broj putovanja - iznio je ministar turizma Damir Bajs. 

Očito da je naziv kampanje kojega su u srbijanskoj javnosti preformulirali u "Tako lepa - tako skupa", ipak pozitivno djelovao na naše susjede. Osim pozitivnih podataka o ovogodišnjim dolascima gostiju iz Srbije, ministar je najavio kako će se od 21. do 23. listopada u Bolu na Braču održati Dani hrvatskog turizma, gdje će se dodijeliti nagrade i priznanja u akciji ocjenjivanja kvalitete hrvatskih turističkih odredišta, tvrtki i pojedinaca. 
 
Prošle je godine ovoj manifestaciji nazočilo 1600 sudionika, no organizatori se ove godine nadaju i većem broju posjetitelja.
- Ova manifestacija omogućava da se svi ljudi iz turističke branše nađu na jednom mjestu nakon okončane sezone te razmjene svoja iskustva u pripremi za iduću - ocijenio je ministar Bajs, dodajući kako će manifestacija na dva dana ugostiti i predsjednicu Vlade Jadranku Kosor.
 
- Na Danima će se održati i rasprava o mjerama za turističku sezonu 2010. godine, za koju očekujemo da će biti teška jer svjetska kriza još traje, te će ostaviti utjecaja. Najveći hrvatski konkurenti koji su posljednje dvije godine bilježili turističke minuse napravit će sve da se oni sljedeće sezone ne ponove, na što hrvatski turizam mora biti spreman - upozorio je ministar Bajs pojašnjavajući detalje manifestacije na Braču. 
 
Raspravljat će se i o elementima Strategije hrvatskoga turizma, koja nam treba i koju do danas nismo dobili, najavio je Bajs prognozirajući kako bi ona mogla u konačnici ugledati svjetlo dana kroz dvije godine.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • Somelier:

    \"Tako lepa, tako blizu\" privukla 25 posto više gostiju iz Srbije Što se mene tiće, daleko im lepa kuća.

  • santorini31:

    jos samo kad nebi lomili sajbne i busili gume na vozilima sa srpskim tablicama..

  • jasijen:

    mislim da je pozitivno,Hrvati su gostoljubiv narod oduvijek,za sve dobre ljude iz cijeloga svijeta pa i iz Srbije,hvala svim cijenjenim gostima iz Srbije sto su gostovali u Hrvatskoj!