Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMOTIVNA KAMPANJA MINISTARSTVA POLUČILA USPJEH

"Tako lepa, tako blizu" privukla 25 posto više gostiju iz Srbije

Turisti
vl
28.09.2009.
u 14:05

Tako lepa, a tako blizu, bio je naziv promotivne kampanje u Srbiji kojom je hrvatsko ministarstvo turizma nastojalo približiti ove sezone ljepote Jadrana našim istočnim susjedima.

Učinak je postignut - stiglo nam je 25 posto više gostiju iz Srbije, što je zadovoljavajuće s obzirom da je i njih zadesila kriza i smanjila broj putovanja - iznio je ministar turizma Damir Bajs. 

Očito da je naziv kampanje kojega su u srbijanskoj javnosti preformulirali u "Tako lepa - tako skupa", ipak pozitivno djelovao na naše susjede. Osim pozitivnih podataka o ovogodišnjim dolascima gostiju iz Srbije, ministar je najavio kako će se od 21. do 23. listopada u Bolu na Braču održati Dani hrvatskog turizma, gdje će se dodijeliti nagrade i priznanja u akciji ocjenjivanja kvalitete hrvatskih turističkih odredišta, tvrtki i pojedinaca. 
 
Prošle je godine ovoj manifestaciji nazočilo 1600 sudionika, no organizatori se ove godine nadaju i većem broju posjetitelja.
- Ova manifestacija omogućava da se svi ljudi iz turističke branše nađu na jednom mjestu nakon okončane sezone te razmjene svoja iskustva u pripremi za iduću - ocijenio je ministar Bajs, dodajući kako će manifestacija na dva dana ugostiti i predsjednicu Vlade Jadranku Kosor.
 
- Na Danima će se održati i rasprava o mjerama za turističku sezonu 2010. godine, za koju očekujemo da će biti teška jer svjetska kriza još traje, te će ostaviti utjecaja. Najveći hrvatski konkurenti koji su posljednje dvije godine bilježili turističke minuse napravit će sve da se oni sljedeće sezone ne ponove, na što hrvatski turizam mora biti spreman - upozorio je ministar Bajs pojašnjavajući detalje manifestacije na Braču. 
 
Raspravljat će se i o elementima Strategije hrvatskoga turizma, koja nam treba i koju do danas nismo dobili, najavio je Bajs prognozirajući kako bi ona mogla u konačnici ugledati svjetlo dana kroz dvije godine.

Ključne riječi

Komentara 5

SO
Somelier
14:25 28.09.2009.

\"Tako lepa, tako blizu\" privukla 25 posto više gostiju iz Srbije Što se mene tiće, daleko im lepa kuća.

SA
santorini31
12:55 13.10.2009.

jos samo kad nebi lomili sajbne i busili gume na vozilima sa srpskim tablicama..

JA
jasijen
23:56 28.09.2009.

mislim da je pozitivno,Hrvati su gostoljubiv narod oduvijek,za sve dobre ljude iz cijeloga svijeta pa i iz Srbije,hvala svim cijenjenim gostima iz Srbije sto su gostovali u Hrvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije