Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Parizu

Strah prisutan na financijskom sastanku zemalja G20

'US President Barack Obama (L) and First Lady Michelle Obama walk off Air Force One at Pittsburgh International Airport in Pittsburgh September 24, 2009, as they arrive to attend the G20 summit.
'JIM WATSON'
15.10.2011.
u 19:37

Razlog njihova okupljanja bila je rasprava oko borbe protiv rješavanja dužničke krize.

Financijski ministri zemalja grupe G20 su se sastali u Parizu s pritiskom na ugradnju eurozone kako bi se borili protiv dužničke krize.

Nacti službenog priopćenja naglašavaju potrebu za "daljnim radom kako bi se povećao utjecaj" EFSF fonda koji bi pomogao vladama u financijskim nevoljama. Ministar financija Velike Britanije, George Osborne, ističe da će članovi eurozone ostaviti Pariz "bez nerazumijevanja" pritiska.

Strah od ostatka duga širi se preko zemalja eurozone. Amerika je izrazila određenu zabrinutost prema prijetnjama njihovoj ekonomiji. Američki predjsjednik Barack Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su u petak putem telefona kako bi raspravili o krizi.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:20 15.10.2011.

svijest o neodrživosti ovakvog grabežljivog kapitalizma i sve većeg raslojavanja društva se širi i prosvjedi protiv pohlepnih neoliberalnih kapitalista i njihovih političkih slugu održavaju se diljem svijeta. bit će zanimljivo vidjeti koji je slijedeći potez Bilderberga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije