Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sajmovi hrane i zdravog življenja i Dani lova i ribolova

Sajmovi hrane i zdravog življenja i Dani lova i ribolova
16.10.2018.
u 08:56

Dobrodošli na Zagrebački velesajam: paviljoni 5, 7 i 7a! Besplatan ulaz na oba sajma!

Zagrebački velesajam najavljuje SAJMOVE HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA i DANE LOVA I RIBOLOVA u terminu od 18. do 21. listopada 2018.

SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA

Od ove godine etablirane Sajmove zdravog življenja koji su prepoznatljivim segmentima ekoloških proizvoda Organica, pčelarstva APItera i nekonvencionalnih metoda Mystic u prethodnih osam godina privukli mnogobrojnu publiku nadogradili smo Sajmom hrane. Cilj projekta je promocija kvalitete hrvatskih proizvoda.

Pokrovitelj Sajmova hrane i zdravog življenja je Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, a suorganizator Grad Zagreb.

Sajmovi hrane i zdravog življenja se održavaju u paviljonu 5, a radno vrijeme je od 10,00 do 20,00 sati.

Četiri izlagačke cjeline:

  • Hrana: hrana u najširem smislu: voće, povrće, mliječni proizvodi, pića i napitci, delikatesna hrana, začini ..

  • Organica: organski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, ljekovito bilje, oprema za pripremu zdrave hrane, proizvodi od industrijske konoplje

  • APItera: med i proizvodi od meda, apiterapija, apikozmetika ..

  • Mystic: prirodna, energetska i duhovna medicina - aromaterapija, akupresura, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija

Uz izložbeni dio, sajam prate stručni skupovi i konferencije. Međunarodna konferencija "Budućnost zajedničke poljoprivredne politike Europske unije" održat će se 18. i 19. 10. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma s više od dvadeset domaćih i inozemnih stručnjaka i temama značajnih za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne politike i proizvodnje. Iz Glavne uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije na međunarodnu konferenciju bit će troje uvaženih inozemnih gostiju. Pozdravnu riječ održat će direktorica Josefine Loriz-Hoffmann dok će Michael Pielke, načelnik Odjela za Bugarsku, Hrvatsku, Poljsku, Sloveniju prezentirati Prijedlog europske komisije za reformu zajedničke poljoprivredne politike. Na panelu Nepoštena trgovačka praksa govorit će Annette Kliemann iz Odjela za upravljanje tržištem poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Organizatori Konferencije su Grad Zagreb, Europska komisija i Zagrebački velesajam, a suorganizator Ministarstvo poljoprivrede.

Bogat i kvalitetan program koji prati Sajmove zdravog življenja naš je trademark. Svake godine se priprema sa posebnom pažnjom i sa vrsnim predavačima i gostima na zadovoljstvo svih posjetitelja. Na sajmu će sudjelovati više od 250 izlagača, a bogat program odvijat će se na čak 7 pozornica.

Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez prvi dan sajma organiziraju Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka s ciljem promocije domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a označen znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka. Na doručku će se konzumirati i ostali domaći proizvodi sa hrvatskih farma i polja, a koji nose neki od znakova Hrvatske poljoprivredne agencije.

Očekuju vas brojne radionice kuhanja, predavanja o prirodnoj kozmetici, tehnike disanja, zvučne kupke, Kundalini yoga, Noć gongova - gong puja. Ništa manje zanimljiva nisu ni predavanja na temu podizanja kvalitete života, o važnosti i primjeni Bachovih kapi, radionice opuštajuće meditacije, radionice o primjeni mineralnog make up-a. Poznati aromaterapeuti uvest će posjetitelje u čaroban svijet aromaterapije. Samo na sajmu možete probati pivo s ekstraktom cvijeta industrijske konoplje, šampanjac od meda, žele od ruža ili džem od ruže s jagodom.

Subota popodne rezervirana je za Na rubu znanosti s Krešimirom Mišakom. Ističemo glazbeni nastup Josipa Joea Meixnera, hrvatsko-austrijskog pijanista i klavijaturista s uspješnom svjetskom glazbenom karijerom koji će govoriti o utjecaju glazbe na poboljšanje zdravlja – Piano medicine. Piano medicina izravno djeluje na procese u autonomnom živčanom sustavu. Može smanjiti razinu hormona stresa, uskladiti ritam disanja, smanjiti napetost mišića, usporiti broj otkucaja srca, sniziti krvni tlak, smanjiti potrošnju kisika te smanjiti bol, tjeskobu i strah što će Meixner demonstrirati živom izvedbom te glazbe.

DANI LOVA I RIBOLOVA

Ovaj sajam na kalendar sajmova Zagrebačkog velesajma uspješno se vratio prošle godine zbog velikog interesa i na zadovoljstvo lovaca i ribolovaca.

Pokrovitelji Dana lova i ribolova su Grad Zagreb, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Hrvatski lovački savez i Hrvatsko športsko ribolovni savez, a suorganizator Grad Zagreb.

Cilj Dana lova i ribolova je istaknuti mogućnost razvoja lovnog turizma na kontinentalnom području Hrvatske u suglasju s prirodom. U tom kontekstu, pored izlagačkog segmenta sadržaj ove manifestacije uključuje edukacijsko-stručni program kojim se žele naglasiti potencijali te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode – trendovi i zakonske odredbe u cilju zaštite divljači te riba i njihovih prirodnih staništa.

Foto: Promo

Dani lova i ribolova održavaju se u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma. Radno vrijeme Dana lova i ribolova u petak i subotu je od 10,00 do 20,00 sati, a nedjelju od 10,00 do 18,00 sati.

Za sve posjetitelje na Danima lova i ribolova organiziran je bogat i nadasve zanimljiv prateći program.

Hrvatski lovački savez priprema reviju lovačkih pasa, sokolarenje – lov pticama grabljivicama i lovački gastro show, a Hrvatski mikološko-gljivarski savez Izložbu gljiva. Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza organizira Dioramu, izložbu divljih prepariranih životinja, a Hrvatski športsko ribolovni savez Izložbu riba.

Na prostoru Hrvatskog streljačkog saveza i Zagrebačkog streličarskog saveza svi zainteresirani mogu se okušati u gađanju zračnim oružjem, laserom, lukom i strijelom. Na sajmu nismo zaboravili ni na naše najmlađe posjetitelje. Za njih su organizirane različite edukativne radionice. Zoološki vrt grada Zagreba na Danima lova i ribolova sudjelovat će kroz izložbu životinja.

Pregledajte bogat program događanja na oba sajma te nas posjetite na Zagrebačkom velesajmu od 18. do 21. listopada.

Ulaz na oba sajma je BESPLATAN.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije