Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovački belvedere

Ruski bogataš na rubu da digne ruke od 150 mil. eura investicije

dubrovnik
01.04.2015.
u 23:30

Vekselberg nije šokiran, već se susreo s hrvatskom stvarnošću, ali ako se ovo brzo ne razjasni, tražit će novac natrag, kaže Štern

Ruski milijarder Viktor Vekselberg, koji je prije nepunu godinu na javnoj dražbi kupio ruševni dubrovački hotel Belvedere za 12 milijuna eura, a prije koji mjesec najavio njegovu preobrazbu sa 150 milijuna eura u hotel sa sedam zvjezdica, na rubu je da od svega digne ruke. Dubrovačka ispostava Trgovačkog suda Split sazvala je, naime, za 8. travnja skupštinu vjerovnika s prijedlogom da se stečajnom upravitelju da suglasnost da ispita pod kojim je okolnostima Belvedere prodan.

Pokaže li se da je bilo nezakonitosti, hotel će trebati vratiti u posjed stečajnom dužniku. Postupak je inicirao Zvonko Stojević, čija je tvrtka iz Paname u kuponskoj privatizaciji postala većinski vlasnik Belvederea, koji je završio u stečaju.

– Ne, Vekselberg nije šokiran, već se suočio s bespućima hrvatske zbiljnosti kada je tražio građevinsku dozvolu za vilu koju je kupio u Lozici prije 13 godina. Zaljubljen je u Hrvatsku, no ne misli se miješati u poslove prodavatelja i bivšeg vjerovnika, a ako se to ubrzo ne razriješi, tražit će povrat novca s kamatama – kaže Davor Štern, hrvatski konzultant bogatog Rusa.

– Ovo nije njegov sukob s bivšim vlasnikom, nego pitanje vjerodostojnosti države. Tko će investirati u Hrvatskoj ako se može iz nekog bivšeg postupka izvući detalj i stopirati započeti projekt.

>>Ruski milijarder ruši Belvedere i 
gradi novi kompleks

Komentara 26

DU
Deleted user
05:22 02.04.2015.

Hrvatska je idealno mjesto da od milijardera nastane milijunaš, sjetimo se kako su izigrali norveški fond koji je htio uložiti preko 1 mlrd eura u Sućuraj na Hvaru odnosno oni uložili desetak milijuna eura, općina novac potrošila, a projekt ni makac. Tu smo velemajstori, stranac neka ostavi novac, a mi ćemo ga onako pastirski obgrliti i uteći s njime u okolna brda.

KA
Kameni
02:51 02.04.2015.

Cudni neki fasisti i nacionalisti ovi Rusi, svi miliarderi su im Nijemci, Kazahstanci, Armenci, Zidovi...cudna neka nacija, a tako opasni nacionalisti i fasisti, ma ko bi to reko???

DU
Deleted user
03:51 02.04.2015.

Svi ruski milijarderi su zioniti, tj. svjetski vladari iz sjene. Nema tu niti jednog Rusa. To je još prije više od jednog stoljeća objašnjeno u "Protokolima Sionskih mudraca", koji se mogu naći na internetu. Provjerite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije