Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovne banke

RBA: Depoziti neće snažnije rasti

lova-test
Arhiva VL
06.09.2011.
u 18:30

Srpanjski ukupni depoziti poslovnih banaka bili su 2,5 milijardi kuna veći nego prethodnog mjeseca

Srpanjski ukupni depoziti poslovnih banaka bili su 2,5 milijardi kuna veći nego prethodnog mjeseca. Riječ je o rastu od 1,2% pa su depoziti na kraju prošloga mjeseca dosegnuli 217 milijardi kuna.
 
Analizirajući podatke HNB-a, analitičari RBA navode kako je tome pridonio rast kunskih i deviznih štednih i oročenih depozita, ali i da je  depozitni novac zabilježio pad. Ipak, ne prognoziraju snažnije intenziviranje rasta depozita u mjesecima pred nama.

– S obzirom na pogođenu likvidnost poduzeća na godišnjoj razini, ne očekujemo bitnije povećanje stanja depozita tog sektora, dok je potencijal stanovništva ograničen teškom situacijom na tržištu rada, pri čemu rast realnih dohodaka nije izgledan. No tečajna će kretanja i dalje utjecati na kunski izraz deviznih depozita – poručuju analitičari.

Dodaju da je srpanjskom rastu pridonijelo povećanje deviznih depozita za 2,4 mlrd. kuna.
– To je posljedica priljeva deviza od turizma – zaključuju u RBA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije